Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK terör örgütünün saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’nın Bolu Göynüklü olduğu öğrenildi. Terörün ateşi bu kez Bolu’ya düşmüş oldu.

Olay saat 11.30 sıralarında Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir banka şubesi önünde meydana geldi. Sivil kıyafetle çarşıya çıkan Piyade Astsubay Ziya Sarpkaya’ya teröristler ateş açtı. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan 27 yaşındaki Bolu’nun Göynük ilçesinde yaşayan Ziya Sarpkaya, çevredekiler tarafından hemen bir araçla Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ziya Sarpkaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit oldu. 

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’de şehit olan Göynüklü Piyade Uzman Çavuş Ziya SARPKAYA ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde;
 “28 Temmuz 2015 günü saat 11.30 sularında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığında (Şemdinli/Hakkâri) görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya SARPKAYA sivil kıyafetli olarak banka işlemleri için gittiği bir bankanın önünde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist tarafından silahla başından vurulmuştur. Meydana gelen silahlı saldırıda ağır şekilde yaralanan kahraman Uzman Çavuşumuz Ziya SARPKAYA Hakkâri Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, saat 13.30’da şehit olmuştur."

DÜZCE’DE ÇALIŞMIŞ
Sarpkaya, uzman olmadan önce Düzce'de Adliye Sarayı karşısında bulunan bir lokantada bir süre çalıştığı öğrenildi. Burada bir süre çalışan Sarpkaya, ardından Tuzla Piyade okulunu kazandı. Sarpkaya daha sonra Hakkari'nin Şemdinli ilçesine tayin oldu.

SON MESAJI YÜREKLERİ DAĞLADI
27 yaşındaki şehit Uzman Çavuş Sarpkaya, facebook hesabından, “Bugün askeriyenin maaşını sorgulayıp çok maaş alıyorsunuz diyenlere… İzinler iptal. Uçak bileti yandı. Düğüne gidemiyoruz. Ölümden değil korkumuz sevdiklerimiz hasretidir özlemlerimiz” ifadelerini kullandı.

Çocuklarının şehit haberini alan ve Göynük’te oturan Sarpkaya ailesi büyük üzüntü yaşarken, şehidin yakınları ve askeri erkan aileyi teselli etmeye çalışıyor.