Bolu ulaşımda büyük bir basamağı atlamanın eşiğine geldi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Eskişehir ziyaretinde yaptığı açıklamada, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, İstanbul’u birbirine bağladıklarını fakat bununla yetinmeyerek Eskişehir’in Afyonkarahisar üzerinden Antalya’ya bağlanmasını önemsediklerini söyledi.

"Eskişehir Bolu'ya Bağlanacak"
Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesi yolunun ihalesinin yapıldığına dikkat çeken Bakan Arslan, “O güzergahta bildiğim kadarıyla termal turizm de var. Oranın da ihalesini yaptık. Yaklaşık 25 kilometrelik kısmı bölünmüş yol olacak. Hepsi sıcak asfalt olacak. Ortalama 55 milyonluk bir işti. Orayı ayrıca Göynük üzerinden Bolu’ya bağlayacak kısmını yapacağız. Göynük gibi turizm merkezinin Eskişehir gibi bir yere bağlanması ve oradan da Bolu’ya bağlanması önemsediğimiz bir koridordu. O koridorumuzu da ağımıza alacağız.” İfadelerini kullandı.

Bakan Arslan’ın bu sözleri iki büyük metropol şehir arasında bulunması nedeniyle önemli bir konuma sahip Düzce’ye hızlı tren projelerinin yakın geçmişte siyasiler tarafından yapılacağı yönünde yapılan açıklamaları ve girişimleri hatırlattı.

İki yıl önce girişimde bulunulmuştu

Hızlı tren yolunun Düzce’den geçmesi için adına iki yıl önce çalışmalar ve teknik araştırmalar yapılmış, ulaşım ağında büyük bir önem taşıyan süper hızlı tren olarak bilinen Shinkansen’in kente kazandırılması hedeflenmişti.