Bolu, bir haftadır bir lisede yaşanan verem paniğini konuşuyor.   Bolu Anadolu Lisesi'nde görev yapan hizmetli İ.T.'nin verem hastası olduğunun ortaya çıkması paniğe yol açtı. Verem Savaş Dispanseri'nden gelen doktorlar tarafından İ.T.'nin temizlik yaptığı sınıflardaki öğrencilere aşı yapılırken, bazı öğrencilerin risk grubunda olduğu belirlendi. Yapılan tarama sonucunda verem riski taşıyan kişi sayısının 12’ye yükseldiği öğrenildi. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, hizmetlinin İstanbul'da tedavi göreceğini söylerken, okulda öğrenim gören öğrencilerin ailelerinin de bilgilendirileceğini söyledi.

Bugüne kadar 188 öğrenciden 186'sının taramadan geçtiğini ifade eden Özçimen, "Bolu Anadolu Lisemizde bir hizmetlimizle virüs tespit edildi. Bu onun tüberküloz olduğunu göstermez ama koruma tedavisine t'bi tutuluyor. Bu tedaviyi akrabalarının isteği üzerine İstanbul'da yaptırmaya karar verdi. Tabii böyle bir virüs tespit edilince onunla temasta bulunmuş, aynı havayı teneffüs etmiş kesim taramadan geçirilmesi gerekiyordu.

Bu okulumuzda bulunan 188 öğrenciden 186'sı taramadan geçirildi. Bunlardan beşine koruma tedavisi uygulanıyor. Ayrıca dört öğretmen ve iki hizmetli olmak üzere toplam 11 kişiye koruma tedavisi uygulanıyor. Ayrıca bu çocuklarımızın ailelerini de taramadan geçireceğiz. Bu hastalıkla ilgili bilgileri ailelere vereceğiz. Virüsün pozitif göründüğü kişileri de koruma altına alacağız" dedi.

HABER: S. KAŞKIR