Bolu Valiliği ve Bolu Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 17 Temmuz Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 83’üncü yıldönümü kutlama etkinlikleri coşkuyla kutlandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 83.yıldönümü etkinlikleri Bolu Valisi Aydın Baruş'a Türk Bayrağı verilmesiyle başladı.



83 yıl önce Atatürk'ün Bolu'ya giriş yaptığı o dönemki adıyla Karga Tepesi, şu anda ise Uğur Mumcu Parkı'nın bulunduğu bölgede yapılan ilk törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.



Milli sporculardan Vali’ye Türk bayrağı
Burada düzenlenen programda ilk olarak Bolu Valisi Aydın Baruş'a, Milli sporcular Sercan Demir ve İlkan Oğuz tarafından Şanlı Türk Bayrağı takdim edildi.

Halk oyunları gösterisi yapıldı
Bolu Gençlik Merkezinin Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi protokol ve diğer tüm katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.



Belediye Bandosu ile Bayrak ve flamalar eşliğinde Atatürk’e saygı yürüyüşü
Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Atatürk’e saygı yürüyüşüne geçildi. Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayan ve Belediye Bandosu ile Bayrak ve flamaların da yer aldığı “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü” İzzet Baysal Caddesi’nden geçilerek Anıt Park’ta son buldu.





Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan Anıtpark’taki törende Bolu Valiliği çelengi Vali Aydın Baruş tarafından, Garnizon Komutanlığı’nın çelengi Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper tarafından, Bolu Belediyesi Başkanlığı’nın çelengi de Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından konuldu.



Vali ve Belediye Başkanı Anıt Özel Defteri’ni imzaladı
Çelenklerin sunulmasından sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Anıt Özel Defteri Vali Aydın Baruş ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından imzalanarak okundu.



Vali: Bugün de büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz
Anıt Özel Defteri’ne yazdıklarını okuyan Bolu Valisi Aydın Baruş,  “Büyük Önder Atatürk; Bolu’yu  ziyaretinizin yıldönümünü 83 yıl önce olduğu gibi bugün de büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz. Dünyaya örnek olan destansı bir istiklal mücadelesi neticesinde liderliğinizde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınması için büyük bir azimle çalışan Bolu Halkı, bugün de ülkemizin gelişmesi ve hedef gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesine erişme yarışında emin adımlarla daima ileriye gitmesi için kararlılıkla çalışmaya devam etmektedir.  Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde Bolu’ya güçlü Türkiye’nin müreffeh bir ili yapmak için çok çalışmak gerektiğinin, bunun içinde nesillerimizi milli ve manevi değerlerimize layıkıyla sahip çıkabilecekleri bir şuurla, yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Aziz Milletimizin, bu toprakları vatan edindiği günden beri, yurdumuzu işgal etmek ve kardeşliğini ifsad etmek için uğraşan dış ve iç güçlere karşı verdiği mücadele azmini şiar edinmeyi görev biliyoruz. Bolu olarak, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bugün de, ülkemizi ve milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı mücadelemizi sürdürüyor, istiklal ve istikbalimize aynı kararlılıkla sahip çıkmaya devam ediyoruz. Sizin ve Aziz Şehitlerimizin her türlü zorluk ve imkânsızlık içerisinde mücadele ederek kurduğu ve bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığını muhafaza etmek, muazzez vatan topraklarının bütünlüğünü korumak, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında kederde, sevinçte tek millet olarak yaşamak için her fedakârlığı göstermekte kararlıyız. Bu anlamlı gün vesilesiyle, sizi ve kutsal vatan toprağını koruma uğrunda canlarını ve kanlarını feda eden Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, aziz hatıranız önünde hürmetle eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun…”


Başkan Yılmaz: Bolu halkının gönlünde özel bir önem taşıyor
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Anıt Özel Defterinde yazdıklarını okudu ve şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Bolu’ya gelişinizin 83. yıldönümünü, bugün aynı heyecan içinde kutluyoruz. İlimizi şereflendirdiğiniz 17 Temmuz 1934 tarihi, Bolu halkının gönlünde özel bir önem taşıyor. Büyüklerimizden dinlediğimiz bu coşkuyu, bu sevinci, her yıl ilimizdeki kutlamalarda yeniden yaşamaya, yaşatmaya çalışıyoruz.  Tarihçiler “Keşke Bolu’yu Ankara’dan önce görseydim” dediğinizi yazar. Bizler, 83 yıl önceki Bolu’yu bugün sizin gözünüzden hayal ettiğimizde, memleketin her yeri gibi kutsal bir vatan toprağı, fedakar bir halk ve Allah’ın lütfu bir doğa akıllarımızda canlanıyor. Bolu yerel yöneticileri olarak hizmet verdiğimiz bu güzel ili, bugün dünyanın en yaşanabilir kentlerinden kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hizmetlerimizde millet egemenliğini esas kıldığınız dünyaya örnek yönetim anlayışınızdan ilham ve halkımızdan aldığımız güçle, Türkiye Cumhuriyeti’ni daima ileriye taşımayı hedefliyoruz. Aziz hatıranızı saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun…”

Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı
Anıtpark’taki törenin ardından Bolu Belediye Başkanlığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde düzenlenen Atatürk Fotoğrafları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.



Sergiye sürpriz ziyaretçi
Diğer taraftan ise serginin açılışında sürpriz bir ziyaretçi de vardı.



83 yıl önce bugün Atatürk’ü Bolu’ya gelişinde 8 yaşındayken karşılayan öğrencilerden biri olan 91 yaşındaki Nimet Ay da fotoğraf sergisini gezdi. Vali Baruş ve diğer protokol üyeleri ile sohbet eden Nimet Ay, 1934 yılında Atatürk’ün Bolu’ya gelişinde yaşadıkları anılarını paylaştı.

Haber:Y.SEVER