Yeni yerine geçtikten sonra masrafları artan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin döner sermaye durumu bugün yapılan açıklamayla ortaya çıktı. Üniversitesi'nin döner sermayesi hakkında bilgi vermek amacıyla Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ferruh Gezen ve Üniversite Döner Sermaye İşletme Müdürü Ertuğrul Eravcı açıklamalarda bulundu.

“Üniversitenin durumu iyi.”

Özellikle Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yeni binasına geçmesiyle berlikte masraflarının arttığını söyleyen Gezen, bu durumun çok fazla olumsuzluğa yol açmadığını ifade etti. Gezen, “Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yeni yerine geçmesi ve SGK'daki değişiklikler nedeniyle personel ücretlerini ödeme noktasında kısa süreli geçikmeler yaşandı. Bunun dışında döner sermaye konusunda sıkıntı çekmiyoruz. Geçiken ücretleri de zaten ödedik. Tabiki yeni yerle birlikte sıkıntı yaşanıyor ama kısa sürede bu sıkıntıları aşıyoruz. Şu an döner sermayemiz iyi durumda.” şeklinde konuştu.

“Hasta sayısında yüzde 20 ile 35 arasında artış meydana geldi.”

Döner sermaye konusunda ayrıntılı bilgi veren Düzce Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürü Ertuğrul Eravcı ise “Bilindiği üzere hastanemizin yeni hizmet binasına taşınması sonrası hasta sayısında yaklaşık yüzde 20-35'lik bir artış meydana gelmeştir. Paralelinde, hastalara kullanılan ve hastane tarafından temin edilmesi zorunlu olan malzeme alımlarında yüzde 35-40 dolayında artış olmuştur. Yeni hastane binasındaki fiziki büyümeye parralel olarak, veri hazırlama elemanlarında yüzde 60, temizlik personelinde de yüzde 35'lik bir artış meydana gelmiştir.Döner sermaye katkı paylarının ödenmesine ilişkin geçmiş aylara ait verilere bakıldığında 2007 yılında mayıs, haziran, temmuz ve ağustos aylarına ait ödemeler kasım ayında, eylül ayı ödemesi aralık ayında, ekim ve kasım ayı ödemeleri 2008 yılı şubat ayında, aralık ayı ödemesi ise 2008 mart ayında yapılabilmiştir. 2008 ödemeleri ise ocak ayı mayısta, şubat, mart, nisan ayları haziranda ödenmiştir. Takip eden aylarda ise nakit akışında sağlanan düzen nedeniyle imkanlar dahilinde takip eden ay içinde ödenmiştir. Döner sermayenin gelirleri ise Maliye Bakanlığının talimatları doğrultusunda hazırlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Üniversitenin borcu bulunmuyor.”

Düzce Üniversitesi'ndeki döner sermayenin masrafları karşılaması konusunda da açıklamalarda bulunan Rektör Yardımcısı Ferruh Gezen, “Döner sermaye konusunda şu an hiçbir sıkıntımız bulunmamaktadır. Düzce Üniversitesi'nin şu an borcu bulunmuyor. Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı döner sermeya miktarı da Üniversitenin giderlerini karşılıyor.” dedi.