Türk Büro-Sen Düzce Şubesi üyeleri, spor sokak çıkışında, 2013 yılı maaş zamları ve fazla mesailerin kaldırılması dolayısıyla bordro yakma eylemi gerçekleştirdiler. Türk Büro-Sen Düzce Şube Başkanı Temel Kırali, 2013 yılında fazla çalışma ücretlerinin devamının sağlanması istediklerini belirterek “Kamu çalışanlarının haklarının korunması noktasında her türlü kanuni ve demokratik haklarımızı kullanacağız” dedi.
Kırali, “ Bu zulmün en yakın göstergesi 2012 yılı içerisinde doğalgaza ,elektriğe ,mazota ,benzine ve kömüre yapılan zamdır. Bu zamların tüm tüketim maddelerine vatandaşın alım gücüne yansıması ise, kış gününde vahim bir tabloyu ortaya çıkarmaktadır. ” dedi.
Fazla çalışma ücretlerinin kamu çalışanlarına ekonomik katkı sağladığına ve gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturduğuna değinen Kırali “ Yeni yılla birlikte vergilerde, harçlarda ve birçok kalemde enflasyon oranının çok üzerinde artışlar, zamlar yaparken, kamu görevlilerinin gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturan fazla çalışma ücretleri kaldırılmıştır. Kamu çalışanları fazla çalışma uygulaması ve bunun karşılığında ödenen fazla çalışma ücretine güvenerek ileriye dönük borçlandı, bankalardan kredi kullandı. Şimdiyse kara kara borçlarını nasıl ödeyeceklerini düşünmektedir. Fazla çalışma ücretlerinin kaldırılması, çalışanların hayat standartlarında ve alım gücünde ciddi bir azalmaya yol açmıştır” dedi.

Haber: H. İŞCAN