Düzce'nin Akçakoca ilçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından esnaflara "Dumansız Hava Sahası" uygulaması eğitimi verildi.Son günlerde yeme-içme ve eğlence mekanlarında yasağa uyulmaması nedeniyle para cezası ile karşılaşan esnafın, kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan kanun hakkında detaylı bilgiye sahip olması ve merak ettikleri hususları yetkililere sorması için toplantıya ilgi göstermesi bekleniyordu.


Fakat beklenen olmadı, sadece birkaç esnaf katılınca adeta boş koltuklara eğitim verildi.Akçakoca esnafının ilgi göstermediği öğretmen evinde düzenlenen eğitimde bir konuşma yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk, kapalı açık alanlar, içilebilir içilemez alanlar hakkında bilgi verileceğini söyledi.


Yasalar hakkında bilgilendirmede bulunacağını belirten Çabuk, "Hazırladığımız tüm çalışmalarını iş yerlerine göndereceğiz. Arkadaşlar sunumlarını yapacak. Takıldığınız yerler ile ilgili sorular sorabilirsiniz. Denetleme ile alakalı tüm kurumlar burada. Sorduğunuz soruları cevaplayacaklar. Katıldığınız için teşekkür ederiz." dedi.Eğitim, soru cevap şeklinde devam etti.