Bu gün yapılan kent Konseyi toplantısına katılımın az olması Vali Adnan Yılmaz’ı kızdırdı. Yılmaz, koltukların boş olmasını eleştirirken “tıklım tıklım dolmalıydı bu salon, herkes özgürce iradesini söyleyerek bizim gibi gümbür gümbür katkıda bulunmalıydı.” Dedi.

Yılmaz, “ Mahalle Muhtarlarımız, siyasi parti temsilcilerimizin, üniversite temsilcilerimizin, kamu kurumlarının, meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, baroların ve ilgili dernekler ile vakıfların temsilcilerinin ve bu konsey tarafından kurulan meclis ve çalışma gruplarının temsilcilerinin bulunduğu yani bu kentte yaşayan her kesimin temsil edildiği fikirlerin özgürce paylaşıldığı demokratik bir yapılanmadır. Görüyorum ki bundan önce ki toplantıya da iştirak etmiştim 30-40-50 oysa Düzce bu sayıdan ibaret değil. Lütfen Düzce’nin sevdalısı, Düzce’nin delisi olmalıyız ki bu güzel gündemde yer alan konularla ilgili özgür irademizi, katkımızı aşını ekmeğini yediğimiz, havasını soluduğumuz bu güzel cennet gibi Düzce’mize değer katmamız lazım. Seyirci olmamak lazım, tıklım tıklım dolmalıydı bu salon, herkes özgürce iradesini bizim gibi gümbür gümbür katkıda bulunmalıydı.

Özlediğim hayalimdeki tablo bu, inşallah bundan sonra ki Kent Konseyi toplantısında bu salon bütün temsilcilerinin kanunun mevzuatın ön gördüğü Kent Konseyi meclisi olur daha anlamlı olur. Ben istiyorum ki herkes elini taşın altına koysun, biz geliyorsak sevdamızdan göreve düşkünlüğümüzden geliyoruz. Sevmesek ilimizi biz de bir şey uydurabiliriz, marifet mazeret uydurmak değildir, marifet bu güzel ile güzel hizmetler vermek. Lütfen zaman ayıralım, şehrimiz konuşulsun güç birliğimizi bunun için yapalım.” Diye konuştu.

Haber: S. YANAR