Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Olağan Genel Kurulu'nda az sayıda üyesinin katılımıyla TSO Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.Vali ve Belediye Başkanının da katılmadığı olağan genel kurulda Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç'le birlikte programın sonuna kadar genel kurulda hazır bulundu.

Saat:14.00'da yapılacağı duyurulan genel kurul 14.30'da başladı.. Divan Başkanı  olarak Mustafa Kayıkçı'nın, üye olarak da Yusuf Ercan'ın yer aldığı genel kurulda 187 kişilik hazirun Listesi'ne rağmen salonda çok az sayıda üyenin bulunması dikkatlerden kaçmadı.

"ÜYE ÇIKARILAMAZ..."

Divana verilen önergede 5. Gündem maddesinde ifade edilen " Mütevelli listesindeki bazı üyelerin  çıkarılmaıs için Yönetim Kurulu'na Tam Yetki verilmesi konusu tartışma yarattı. Teklifin açıklanmasının ardından söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney "Bunun için genel kurulda karar almaya gerek yok. Yönetim kurulu karar alabilir" diye konuşmasının ardından Divan Başkanı Kayıkçı ve Güney arasında "söz düellosu" yaşandı.

Yapılan oylamada eski başkan Yusuf Taşhan yönetimindeki yeni bir liste yeniden seçilerek göreve başladı.Taşhan teşekkür konuşmasında genel kurula katılmayan Vali ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e stemde bulundu..

KAYIKÇI "TONYALI'YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Vakıf Genel Kurulu'nda Divan Başkanı olarak görev yapan Mustafa Kayıkçı, vakfın bu günlere gelmesinde  büyük çaba sarf eden ve büyük değerler katan Önder Tonyalı'yı unutmamak gerekir.Büyük emeği olmuştur teşekkür ediyoruz. Daha sonra  görev yapan Veysel Çakar'a da teşekkür ediyoruz" dedi.

Öte yandan genel kurul sonrası görüştüğümüz bazı avukatlar vakıf tüzüğünde olmayan bir hükmün ve kararın genel kurulda alınan bir yetkiyle verilmesinin mümkün olmadığını belirttiler. Avukatlar " Mütevelli  listesindeki  bazı üyelerin  çıkarılması için Yönetim Kurulu'na tam yetki de verilse bir üyenin silinmesi mümkün değil. Vakıf senedinde yazan hüküm geçerlidir" diyerek Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı mütevelli listesinde yer alan bir üyenin çıkarılıp çıkarılmama yetkisinin genel kurulda olmadığı gibi yönetim kurulunda da değildir. Vakıf senedinde yazan hüküm geçerlidir" dediler.

GÜNEY 'İN "İSTİŞARE TEKLİFİ" İLGİ GÖRMEDİ

Belediye Başkanı Mehmet Keleş adına genel kurula katıldığını kaydeden Başkan yardımcısı Ali Güney'in Vakıf Yönetim Kurulu'nun oluşturulmasıyla ilgili sarfettiği eleştirisel öneriler ve tavsiye mahiyeti taşıyan sözleri tartışma konusu oldu.

Başkan Yardımcısı Güney, konuşmalarının tam anlaşılmadığını ve teklifinin dikkate alınmadığını ima ederek yeniden kürsüye gelerek yaptığı konuşmada "stemli cümleler" kullandı. İlk konuşması esnasında adını vermeden yönetimdeki bir üyenin  sarfettiği bir  sözü duyduğunu belirten Güney, "konuşmam tam olarak anlaşılmadı zannediyorum, çünkü önerim dikkate alınmadı" diyerek divana göndermede  bulundu.

CAMİİ YAPIMINI VERSEYDİNİZ

Seçim sonrası yeniden başkan seçilen Yusuf Taşhan, yaptığı teşekkür konuşmasında Vali ve Belediye Başkanına genel kurula katılmamaları yüzünden eleştiride bulundu. "Cami yapımı yetkisinin vakıfa verilmemesine" de tepki gösteren Vakıf başkaın Yusuf Taşhan :"Yetkiyi bize verseydiniz camiiyi en iyi şekilde tamamlardık" diyerek de yeni bir tartışmanın kapısını araladı..

REKTÖR "BURS VERİN"

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Vakıf Başkanı Taşhan'ın "camii yapımı yetkisinin verilmemesi" yönünde sarfettiği sözün ardından kürsüye gelerek :"Burs konusunda ihtiyacımız var. Suriye ve Filistin'den öğrencilerimiz var..Vakıf olarak  öğrencilerimize burs verilmesini bekilyoruz" dedi

Haber:E.TAYHAN