Geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karar ile Re’sen Düzce Belediyesi sınırları içine alınması kesinleşen, yeni mahalleler içinde en az sıkıntısı olan Bostanyeri sakinlerinin en çok canını sıkan konu okullarının olmayışı...

1654 Nüfuslu Bostanyeri’nde ilköğretim çağındaki 200 öğrenci, taşımalı sistem kapsamında Karacahacımusa’da bulunan okullara devam ediyor.

Bostanyeri Muhtarı Muammer Ceylan, ilköğretim okulu’nun bir yangında kullanılamaz hale gelmesinin ardından taşımalı sistemle öğrencilerinin Karacahacımusa Mahallesi’nde bulunan okula gitmesinin sağlandığını, yeni bir okul yapılması için de Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunduklarını, eski okulun arsasının ihtiyacı karşılamaktan uzak olması nedeniyle  6 bin 65 Metrekarelik başka bir arsa tahsis ettiklerini söyledi.

 Eski Milli Eğitim Müdürü Osman Akova zamanında Okulun yatırım programına alındığını belirten Ceylan, 16 derslikli olması planlanan okul ile ilgili olarak aradan geçen süre içinde herhangi bir gelişme olmadığını ifade etti.

Beyciler’de iki okul bulunmasına rağmen üçüncü okul için hazırlıklara başlandığını ifade eden Ceylan, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne son gittiğinde okulun yatırım programına alınacağı cevabını aldığını, ancak bir gelişme yaşanmadığını sözlerine ekledi.