Belediyelerin kamuya olan borçlarının zaman zaman kamuoyuna yansıdığı, gerek sosyal güvenlik gerekse vergi dairesi, gerekse elektrik borçlarının büyük meblağlara ulaştığı bugünlerde Düzce’de bir belediyenin gerek kamuya, gerekse özel sektöre hiç borcu yok.

Çilimli Belediyesi sigorta prim borcu olmadığı için  Gençlik Merkezi’nde Sosyal Güvenlik İl müdürlüğü’nün düzenlediği bir etkinlikte belki de hiçbir belediyede bulunmayan bir plaket aldı. Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurten Canbasoğlu’nun verdiği Plaket Çilimli Belediyesi’ne Sigorta Prim Borcu olmadığı için verildi.

Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar, daha önce de belediye başkanlığı yaptığı için bu konuda deneyimli olduğunu, göreve geldiği zaman daha önceki belediye başkanından  devraldığı borçlar dahil tüm borçları ödediğini, şu anda ne sigorta primi, ne vergi borcu, ne de özel idare payı gibi hiçbir borcu olmadığını, görev süresinin sonunda görevi devralacak kişiye beyaz bir sayfa bırakacağını söyledi.

Acar, bunu yatırımlardan kısıntıya giderek mi başardığı ile ilgili bir soruya ise, tüm yatırımlarını gerçekleştirdiğini, bunun sıkı bir mali disiplinin eseri olduğunu, bu konuda kendisine yardımcı olan memur arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi.