Acil servis utanç kaynağıydı
Sağlık teşkilatlarının zor şartlar altında başarılı görev yapan kurumlar olduğunun altını çizen Milletvekili Fevai Arslan, acil servisin geçmiş dönemde Düzce için utanç kaynağı olduğunu hatırlatarak, artık “ el önüne çıkacak hale geldik” dedi.
Arslan, “Sağlık müdürümüzle sağlık sektöründe son 3 yıldan beri Türkiye standartlarına gelmeye çalıyoruz. Entegre hastanelerimiz yoktu, yapılacak. 112 acilimiz Türkiye sıralamasına giriyor. Bebek ölüm oranlarımız çok az. Acil servislerimizde daha önceki görevlerimizden sebeple çok işimiz oluyordu. Bazı akşamlarda gittiğimizde acil servislerde bin 100 hastaya bakıldığını biliyorum. Bin 100 hastaya bakılan bir yerde ufak tefek arızaların çıkmaması mümkün değil. Belki de en azı bizde. Acil servisimiz, başbakanımız bir cenaze esnasında geldiğinde bizim için utanç kaynağı olmuştu. Bu müdürümüz zamanında acil servisimizi 3-4 senelik de olsa insanımıza değer verecek bir revizyondan geçirdik. Tabiri caizse “el önüne çıkacak” bir yer haline geldi. Bunlar önemli işler. Sağlığı yakından takip etmeden artısını eksisi belirlemek çok zor. Dışarıdan davulun sesi hoş gelebilir. sağlık teşkilatını yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Böyle durumlara müsemma edeceklerine inanmıyorum. Biz haklıyız, eğer böyle bir durum varsa da gereğini yapılacağına eminiz.” Şeklinde konuştu.
Böyle bir olaya izin verilmez
Muncurlu Devlet Hastanesinde sağlık memuru olarak görev yapan bir röntgen teknisyeninin haksız kazanç sağladığı şeklindeki iddialarla ilgili konuşan Milletvekili Fevai Arslan, 24 saat hareketli çalışan bir kurumun içinde böyle iddialar olabileceğini, ancak bu duruma kimsenin izin vermeyeceğini söyleyerek araştırma başlatıldığını belirtti.

“Sağlık teşkilatı büyük bir teşkilat. Sabah 8 akşam 5 çalışan bir teşkilat değil. 24 saat hareketli olan bir teşkilat. Aracıyla fiziki hareketiyle her türlü mesainin içinde olduğu bir teşkilat ve bu teşkilatın başında da il müdürümüz ve baş hekimlerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor. Böyle bir teşkilatın için de böyle bir şey olabilir. Olmaz diye kimse itiraz etmesine, iddialı konuşmasına gerek yok. Böyle bir duruma başta valimiz,il müdürümüz ve baş hekimlerimiz olmak üzere bile bile izin vermezler. Böyle bir haber çıktıktan sonra gereğini yapacaklarına da eminiz. Zannediyorum bir araştırma başlatılmıştır. Bile bile buna müsemmaha edecek bir kurumumuz yok bizim.”dedi.

Haber; H. İŞCAN