Edinilen bilgilere göre; hırsızlık olayı, 1 hafta önce Merkeze bağlı Cedidiye Mahallesi’nde bulunan giyim mağazasında yaşandı.Kameraların an be an kaydettiği hırsızlık olayı şöyle gelişti:
“Dükkana küçük çocuğuyla müşteri gibi giren 25-30 yaşlarındaki genç kadın gözüne kestirdiği birkaç kıyafeti alarak deneme kabinine girdi.


Burada pes dedirten bir plan yapan kadın, daha önceden çantasına koyduğu ve bunların da çalıntı olduğu tahmin edilen kıyafetlerle mağazada beğendiği ürünleri değiştirdi. Kadın kıyafetleri deneyip değiştirirken, çocuğunun kabin önünde etrafı kolaçan etmesi dikkat çekti. Dakikalar sonra değiştirdiği kıyafetleri askıya asan mağazadan çaldıklarını ise yanında taşıdığı çantaya koyan kadın, hızla mağazadan dışarı çıktı.


Kadın gittikten sonra kabindeki kıyafetlerin kendi ürünleri olmadığını fark edip hemen güvenlik kamerası görüntülerini izleyen mağaza sahibi, adeta şok oldu.Esnaf, başka ürünlerle kıyafetlerinin değiştirildiğini anlarken, tüm olayı çözen gelişme ise bu sabah yaşandı. Kızının hırsızlık yapmasının üzerinden 1 hafta geçtikten sonra mağazanın yolunu tutan annesi, yanında getirdiği çalıntı kıyafeti değiştirmek istedi. Kıyafeti görür görmez tanıyan ve yaşlı kadını sorularıyla terleten esnaf, hemen polisi arayarak hırsızlık olayını bildirdi.


Bu sırada telaşa kapılan yaşlı kadının, dükkandan çıkmak için hamle yaptığı sırada kızının çaldığı kıyafetlerin yerine koyduğu bir elbiseyi ‘Bu bizimdi’ diyerek alıp koşar adım çıkması ‘Pes’ dedirtti. İhbar üzerine mağazaya gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alırken, hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma başlatıldı. HABER:C.ÜSTÜNER