Kapandığı günden bu yana tartışmaların eksik olmadığı Fiskobirlik Kavşağı’nda mutlu son… Geçtiğimiz eylül ayının ilk haftasında kazalara davetiye çıkardığı belirtilerek, Düzce Belediyesi’nin talebiyle karayolları tarafından kapatılan Fiskobirlik Kavşağı bu gece saat 23:00’da tekrar ulaşıma açılıyor.
TEM Otoyol bağlantısı, Fevzi Çakmak Mahallesi, Eski Bolu Caddesi ve Kervan Kavşağı arasında  ulaşımı sağlayan önemli bir güzergah olan Fiskobirlik Kavşağı'nın 5 Eylül 2019 tarihinde kısmi olarak kapatılmasından bu yana tartışmalar bitmedi.
Toplumun birçok kesimi bu kapatma kararını 'yanlış' olarak yorumlayarak, karayolları ve Düzce Belediyesi'ne eleştiri oklarını yöneltti.
Özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile yol üzerinde kepenk açan esnaflar yaşadıkları mağduriyet yüzünden tekrar yolun açılması için her yolu denedi. Son çare olarak imza kampanyasına başvuruldu. Bu artan tepkiler ise yetkilileri yeni bir çözüm için bir araya gelmeye zorladı. Bu doğrultuda Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, başkan yardımcıları, şehir plancısı uzmanları, şoförler odası başkanı ve Fevzi Çakmak Mahalle muhtarının da hazır bulunduğu bir toplantı yapıldı. Yapılan görüşmede kavşak için alternatif öneriler sunulurken, ön plana çelik köprülü kavşak sistemi çıktı.
Yine 14 Kasım tarihinde Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile toplantı yapan Başkan Özlü, köprülü kavşak yapılana kadar sinyalizasyonla trafik güvenliğini sağlamayı planladıklarını aktardı.
İşte bu açıklamadan tam 1 ay sonra Başkan’ın sözünü verdiği kavşak ile ilgili çalışmalar bugün sona erdi. Sinyalizasyon sistemi yerleştirilen kavşak bu gece 23.00 da tekrar ulaşıma açılıyor.