Dini geleneğimizde üç aylar diye bilinen, ''mübarek gün ve geceleriyle bereketli bir maneviyat mevsimi olarak nitelendirilen'' Recep, Şaban ve Ramazan ayları ile birlikte ilk mübarek gece Regaip Kandili bu gece idrak edilecek. Kandille ilgili verilen mesajlarda da birlik ve beraberlik vurgulandı.

AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, müslüman aleminin mübarek Regaip Kandilini kutladı. Kaşıkoğlu, ”Rahmet ve bereket ayları olan üç ayların başlangıcını müjdeleyen mübarek Regaip Kandilinizin sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirilmesini diliyor, dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerimizin Regaip kandilini kutluyorum.”dedi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da Müslüman aleminin en kutsal gecelerinden olan Regaip Kandilini kutlayarak, huzur içerisinde geçirilmesini temenni etti. Başkan İsmail Bayram, mübarek ramazan ayının ilk habercisi olan Regaip Kandilinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek Bayram mesajında özetle şu görüşlere yer verdi: “Üç aylar ismiyle tanınan bu rahmet mevsimi, içinde barındırdığı özel geceler, Allah'ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve keremin sağanak gibi yağdığı zaman dilimleridir. Tüm Müslümanların bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmeleri ve bereket temennilerinde bulunmaları gerekir. Bu vesileyle tüm Müslüman aleminin, Düzceliler'in Regaip Kandilini kutlar, tüm dileklerinin gerçekleşmesini temenni ederim.”