Memur-Sen Düzce İl Temsilci Orhan Kılıç, dün akşam katıldığı Erol Tayhan’la Manşet programında Düzce Üniversitesi'nde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Memur-Sen Düzce İl Temsilci Orhan Kılıç, İsmail Özdemir ilgili olayların bu duruma gelmesinde Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun etkili olduğunu iddia etti ve Özdemir’in kendisine “dur” demeyenlerden hesap sorması gerektiğini söyledi.

“İsmail 5. viteste giderken uçtu, düştü”

Kılıç, “İsmail Özdemir’i bu duruma sokan, asistanları milletvekillerine götüren rektördür. Türkiye’nin dört bir yanından vekiller geldi buraya. O zaman çözülseydi İsmail Özdemir şimdi atılmazdı. Bu sürecin buraya gelmesinin sebebi Şerifoğlu’dur. Bu süreci Özdemir ufak tefek cezalarla atlatabilirdi. Olay 2007’de patlak verdi, biz 2011 yılında vakıf olduk. 2007 yılından beri bunun arkasında durmasaydı, zulme uğrayanlarım yüreğine su serpseydi bir kınama cezası verilseydi İsmail dururdu. N’oldu? İsmail 5. viteste giderken uçtu, düştü. Rüzgar ekti fırtına biçti. Zamanında dur denilseydi atılmazdı. Bunu arapsaçına döndüren üniversite yönetimidir. Özdemir, kendisine dur demeyenlerden hesap sormalıdır. Ama biz bu soruşturmaları açmayanlardan hesap soracağız.” dedi.

İhraç mı, istifa mı?

Doç. Dr. İsmail Özdemir’in “istifa ettim” şeklinde açıklamasının ise doğru olmadığını ve oy birliği ile ihraç edildiğini söyleyen Kılıç, “İhraç edilmiştir, istifa değil. YÖK’ün basın ve hakla işler bürosunu aradım. Oy birliği ile ihraç edildi ve memuriyetten men edildi. 6 aydır aynı baskılar var, neden şimdi istifa ediyorsun? Başka üniversiteye gitseydin. Atmışlar ben gidiyorum diyorsun.”dedi.

“Düzce’de Düzceli körlüğü var”

Memur-sen üniversiteyle neden uğraşıyor? sorusuna ise Kılıç, “Üniversiteyi büyütmek için uğraşıyoruz. Düzce üniversitesindeki bu gidişe gönlümüz razı olmuyor. Düzce’de Düzceli körlüğü var. Düzceliyse her şeyi yapar şeklinde bir Düzceli körlüğü var. Şerifoğlu’nun yerinde başka biri olsa Düzceliler kan kusturulurdu. Şerifoğlu Düzce’ye zulmediyor, hak ettiğini vermiyor. Biz Düzceliye bu yanlışı anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.