Düzce’yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (DüzDer) Başkanı Cemal Aksan yaptığı açıklama ile İnönü Parkı'nın içerisinde inşaatı süren muhtarlık binasının usulsüz yapıldığını savundu.
Bir an önce durdurulmalı
Aksan, "Adının önüne “Yeşil” kelimesi koyduğumuz, ziyaret edenlerin beğenisini kazandığında gurur duyduğumuz Düzce’mizin “Yeşil Alanları” her ilde olduğu gibi azalmaktadır" dedi.
"Çocukların bayırından yuvarlandığı, ailelerin piknik yaptığı bir alan olan İnönü Parkı, bu özelliğini kaybetmiş, sosyal faydasından çok ekonomik fayda üretir hale gelmiştir. Yeşil alanlarını çeşitli sebeplerle kısa sürede kaybeden İnönü Parkı, son olarak da muhtarlık binasına ev sahipliği yapmaya hazırlanmaktadır. Yapılacak olan bina muhakkak ki kamu ihtiyacıdır ancak; var olan bir yeşil alanı, bu kamu ihtiyacını karşılamak için gözden çıkarmak, gerçek anlamda halkımıza fayda yaratacak mıdır? Halkın tepkisini çeken bu yapılaşma bir an önce durdurulmalı, bunun yerine Düzce'yi nasıl daha çok yeşillendirebiliriz sorusuna çözüm bulunmalıdır. Bundan 15 yıl öncesine kadar içerisinde yolundan başka beton bulunmayan bu alan griye teslim edilmemelidir"
Hiçbir mantığı yok
Aksan, amacı halka hizmet olan yatırımların gerçekleştirilmeden önce sağlamış oldukları katma değerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.
"Kentin ihtiyacı yeşil alanlar katma değeri düşük yatırımlara heba edilmemelidir. Hiçbir mantıklı açıklama yapılamayan Kültür Mahallesi Muhtarlık inşaatı halkın ve kamuoyunun tepkisini çekmektedir. Yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Bu plansız inşaat derhal durdurulmalı ve yapılan tahribat onarılmalıdır. Düzce’yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği olarak bu konunun üzerinde ısrarla duracağımızı ve bu plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yasal tüm yolları kullanacağımızı kamuoyu ile paylaşıyor Düzce Belediyesi'nden bu hataya son vermesini talep ediyoruz"
Başka yer yok
Aksan ayrıca inşaata ilk kazma vurulduğu gün Düzce Belediyesi ile konuyu görüştüklerini, kendilerine "Kültür Mahallesi Muhtarlığı binası yapmak için başka alan tespit edilemedi" cevabı verildiğini vurguladı.

Haber: H. İŞCAN