Tahmini 110, verilen 1 milyon

Düzce Üniversitesi Hastanesi'nin kantin ihalesini KDV dahil 1 milyon 200 bin lira gibi rekor bir teklifle Vakıf Tedarikçisi Orhan Uçar aldı. Açık arttırma usulüyle yapılan ve toplam 11 firmanın katıldığı ihale, tahmini bedelden çok yüksek bir rakama ihale edildi. Tahmin bedeli 110 bin 400 TL olan kantin ihalesini yıllık 1 milyon 62 bin lira gibi bir bedelle alması Orhan Uçar'ın "Teminat yakma" yönetimini gidebileceği iddiasını gündeme getirdi.

İhale iptal edilirse...

Bu yönteme göre; 33 bin TL'lik verilmesi zorunlu olan teminatı üniversiteye veren Uçar, rekor fiyatla aldığı ihalenin kendisini zarara uğratacağını gerekçe göstererek kantin işini almaktan vazgeçecek. Verdiği 33 bin liralık teminatı geri alamayacak olan Uçar'ın tekrar açılacak ihaleye alınmama riski de var. Ancak ortaya atılan iddialara göre; üniversite rektörlüğü tarafından yeniden açılacak ihaleye girecek firmalar eğer anlaşmayı seçerse ihale tahimini bedel olan 110 ile 150 bin TL gibi bir rakamla alıcısını bulacak.

Uçurum farkı...

Beklentinin çok üzerinde bir rakamla 1 yıllığına kiralanan kantinin eğer iptal söz konusu olmazsa üniversiteye maddi getirisinin büyük olacağı ortada. Ancak iki firma arasında büyük çekişmeye sahne olan ve sonunda Orhan Uçar'ın en yüksek teklifi (KDV hariç 1 milyon 62 bin TL) vererek kazanmasıyla sonuçlanan ihalenin tahmini bedel olan 110 bin TL ile arasındaki uçurum bu ihalenin daha çok tartışılacağını gösterdi... 



Haber: C. ÜSTÜNER