Kalıcı Konutlar'da yurt olarak değerlendirilen iş merkezleri hem atıllıktan kurtuldu hem de eğitim alanında önemli bir ihtiyaç giderildi ancak diğer metruk iş merkezlerinin akıbeti henüz belli değil. Bu iş merkezlerinden biri olan 114 no’lu iş merkezinde faaliyet gösteren esnafların, konuyla ilgili şikayetlerini haber merkezimize bildirmesiyle ekibimiz harekete geçti. Hem esnaflara mikrofon uzatan hem de işyerlerindeki durumu görüntüleyen haber ekibimizin kaydettiklerine bakıldığında iş merkezinde vahim bir tablo ile karşı karşıya olunduğu açıkça gözleniyor. Pencereleri kırılmış, duvar ve kapı camlarına küfürlü yazılar yazılmış, kimisi boş kimisi ise adeta çöplük gibi kullanılmış olan işyerlerinden bazılarına ayrıca kötü kokudan yaklaşılmıyor. Boş işyerlerinin farklı amaçlarla kullanıldığını öne süren iş merkezi esnafı, kendince aldıkları önlemlere ve yaptıkları şikayetlere karşılık sorunun hala devam ettiğini söyleyerek, yaşadıkları tedirginliği kelimelere döktü. İddialara göre; iş merkezinin üst katındaki boş işyerleri alkol ve uyuşturucu bağımlılarının yuvası olmuş durumda.


Bonzai, esrar kullanıyorlar; neyi nasıl anlatacaksınız?”

Esnaflardan Gönül Uçar, 14 yıldır burada esnaf olarak çalıştığını ifade ederek şunları söyledi: “Belediyeden, valilikten randevu almaya çalıştık fakat geri dönüş olmadı. Yukarılar erkek sığınma evine döndü. Her odadan neredeyse bir erkek çıkıyor. Yukarıda lokalimiz var, onun önünde ve her yerde alkol içiliyor. Uyuşturucu madde kullanılıyor. Neyi, nasıl anlatacaksınız. Devletin odaları kullanılıyor. Kapılarımız kırık. Biz korkuyoruz artık burada çalışmaya. Şikayet ve dilekçelerimizi gerekli yerlere verdik ama bir icraat yok.”

40 dükkan var burada hepimiz şikayetçiyiz”

Esnaf Selda Akgül de vergilerini verdiklerini ancak hiçbir şey yapılmadığı savunarak, şunları ekledi: “Yukarılara bir çözüm bulunsun artık. En azından orada farklı şekilde kullanılan odalar kapatılsın. Dolu 40 dükkan var burada. Hepimiz şikayetçiyiz. Erkekler geliyorlar burada içki içiliyor ama eşlerine “Gitmeyin o pasaja” diyorlar. Buralara bir çözüm bulsunlar.” diye konuştu.


Yukarı çıkıyoruz, odadan biri çıkıyor tanımıyoruz”

Esnaf Turgut Solmaz ise 114 no’lu iş merkezi için şu iddialarda bulundu: “14 yıldır burada hizmet veriyoruz ve burayı korumaya çalışıyoruz. Kapıları bile kilitlettirmiyorlar. Arka kapıyı defalarca tamir ettik, camlarını kırıyorlar. En son plastik cam taktırdık. Tabelaları devirip kırıyorlar. Gecenin 12’sinde adam alkollü bir şey söyleyemiyorsun söylesen de anlamaz zaten. Burada mağduruz. Yapıyoruz peşimizden kırıyorlar. Yukarı çıkıyoruz, odadan biri çıkıyor tanımıyoruz.”