Karayollarında araç trafiğine aldırmaksızın başıboş dolaşan hayvanlar zaman zaman kazalara kurban gidiyor. Trafik kazalarına karışan hayvanların sahipleri herhangi bir davaya konu olmamak için ortaya çıkmazken, kazalarda ölen hayvanların kaldırılması işi de vaktinde yapılamıyor.

Gölyaka Otoban Bağlantı yolu Şaziye köyü mevkiinde bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden boğanın yaklaşık iki gündür öldüğü yerde olduğu iddia ediliyor. Boğanın hayatını kaybettikten sonra uzun zaman geçtiği kokusu ve dış görünüşünden belli olurken, sahibinin ortaya çıkmak istememesi gibi kaldırmak ile ilgili olarak kimse sorumluluk almak istemiyor.

D 100 Karayolu İhsaniye mevkiindeki köpek de aynı şekilde bir kaza kurbanı, yolun kenarına savrulan hayvanın bedeni, geçirdiği kazanın etkisiyle büyük ölçüde deforme olmuş. Düzce'den gelip geçenlerin rahatsızlık duyarak bakacağı hayvan ölüleri, bu gibi konularda hakim olan ihmali gözler önüne seriyor.

Bu görüntülerin ortadan kaldırılması işinin, bir şekilde kurumsal bir çalışma ile gerçekleştirilerek rutin bir uygulama haline getirilmesi gerekiyor...