Orman ve Su İşleri Bakanlığı Strataji Geliştirme Başkanlığı Bütçe Daire Başkanlığı 2013 yılı yatırım programı belli oldu. Düzce içinde bulunduğu grup ve çevre illere göre oldukça düşük yatırım tutarı alırken çevre iller Düzce'yi katladı.

 

Milli Park Projesinden Bolu 3.381.000 milyon yatırım alırken Düzce ise bu alanda sadece 84.000 bin liralık yatırım tutarı alabildi. İçme Suyu konusunda değişen bişey olmadı ve Bolu içme suyu sektörü başlıklı bölümde 4.333.000 milyon yatırım alırken bu alanda Düzce yine oldukça gerilerde yer aldı ve sadece 131.000 bin lira yatırımdan pay alabildi.

 

 

Arada bu kadar büyük farkların olması akıllara bir çok soru işareti getirken bunlar onaylanmadan, karar bağlanmadan önce Düzce'nin yetkili kişileri nerelerdeydi sorusunu akıllara getiriyor.Milli Parklar gibi önemli bir konuda Düzce'ye sadece 84.000 bin liralık yatırım yapılması tepkilere yol açtı. Milletvekilleri ve Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkililerinin bu karararlara itiraz edip etmedikleri henüz bilinmiyor. Yeşili ile tanınan Düzce 'nin Milli Parklar gibi bir konuda bütçeden bu kadar düşük yatırım yapılması ise Düzce Unutuldu mu sorusunu akıllara getiriyor.

 

Efteni Gölü kuş cenneti olarak bilinen bir Doğa parkının hangi ihtiyacı ayrılan 84.000bin lira ile karşılanacak.Alınan bu kararlar bir kez daha yetkili kişilerin Düzce'ye sahip çıkmadığını ve Düzce sorunları ile ilgilenmediklerini gösteriyor.

HABER; M. YILMAZ