2013 yılında yapımına başlanması beklenen Katı atık tesisinin yapımı için bir yetki daha verildi. Düzce’nin en kapsamlı ve önemli projesi olarak görülen ‘Katı Atıkların Toplanması’ ve ‘ Enerjiye Dönüştürülmesine’ ilişkin olarak olağanüstü toplanan Düzce Belediyeleri Katı Atık Birliği ikinci kez ihale kararı verdi.

 

2012'de de yetki verilmişti


2012 Temmuz ayında yine olağan üstü toplanan DİBKAB üyeleri, Esençam Köyü Hecinler Mevkiinde değerlendirilemeyen nihai atıklar için düzenli depolama tesisi yaptırılmasına, Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri’nin yapılması ve işletilmesi işlerinin 29 yıl süre ile imtiyaz usülü ile gördürülmesine, İmtiyaz devri ihalesine çıkılması ve ihale sürecinin tamamlanması sonrasında sözleşme imzalanması hususunda birlik başkanı İsmail Bayram'a yetki vermişti.

 

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram başkanlığında bugün olağanüstü toplanan Düzce İli Katı Atık Birliği toplantı da Katı Atık Tesisi Yapım ihalesi için bu kez Encümene yetki verdi.

 

Katı Atık sorununun Düzce ilinin genel ve ortak sorunu olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı İsmail Bayram, katı atık tesisi için önemli bir aşama kaydedildiğini belirtti.

 

Bundan sonra hızlı bir süreç işleyecek

 

Katı Atık Tesisi konusunda yapım sürecine girildiğini belirten Başkan Bayram, “Düzce ilinin genel sorunu olan katı atık sorunu için uzun ve zorlu bir süreç geride kaldı. Artık yapım aşamasına gelindi. Bakanlık onayının ardından yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Bundan sonra hızlı bir süreç işleyecek. Amaç ilk aşamada düzenli depolamanın yapılmasıdır. Hedefimizin yıl içerisinde düzenli depolamanın kullanıma hazır hale getirilmesidir” dedi.

Haber: S. KAŞKIR