1999 depreminde yerle bir olan Düzce’ye yardım elini uzatan Japan halkı bu dostluklarını sürdürmeye devam ediyor. Depremin ardından Düzce’ye gelen Japon Profesör Shigeru Kakumoto için Düzce’nin yeri ayrı. O tarihten bu yana sık aralıklarla ilimize ziyaretlerini sürdüren profesör Kakumoto bugün yine Düzce’deydi fakat amacı başkaydı.

 



Kakumoto, Japonya’da yaygın olan el yapımı uçakları tanıtmak için Düzce’ye geldi. Japon Profesör Shigeru Kakumoto, elinde hafif uçak adı verilen “Light Fly” Cedidiye Camii önünde gösteri yaptı.



Japon çocuk ve öğrencilerin yıllardır geleneksel hale getirdiği hafif uçakta mekanik hiçbir yapı bulunmuyor. Sadece Japonlara özel olan bazı materyaller sayesinde uçak yapılabiliyor. Bir lastik yardımıyla ile harekete geçen uçak, en çok 50 metreye kadar uçabiliyor. 



Tanıttığı el yapımı uçağı yapmak isteyen öğrencilere de yardımcı olacağını söyledi.

Kakumoto, “Bizim Japonya’da geleneksel hale gelen ve yüzyıllardır adetlerimiz arasında yer alan bu uçağı Düzce’de de tanıtmak istedim. Buradaki öğrencilere malzeme ve materyaller konusunda yardımcı olabilirim” dedi.

 

 

Haber: Y. Sever