Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) adına Düzce'de Eğitim-Sen Sendikası, IŞİD’in Kobani’de yaptığı saldırılara ve yaşanan gelişmelere paralel olarak tepkilerini göstermek amacıyla basın toplantısı düzenledi ve 8-9 Ekim'de iş bıraktıklarını açıkladılar.

Eğitim-Sen adına açıklamayı yapan Başkan Erdal Seycan, Kobani’ye yönelik saldırıların, sadece Kobani halkına yönelik olmadığını, aynı zamanda Kobani’de yaratılan demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü değerlere yapılan bir saldırı olduğunu söyledi.

ACILARIN BİR NUMARALI SORUMLUSU

Seycan,"Bölgede yıllardır sürdürülen ayrımcı ve mezhepçi politikalardan güç alan IŞİD çetelerinin herhangi bir dış destek almadan bu kadar hızlı ilerlemesi, Türkiye sınırlarına dayanması mümkün değildir. Bugüne kadar katliamcı IŞİD çetelerini besleyip, destekleyenlerin, Ortadoğu’da yaşanan ve önümüzdeki günlerde yaşanması muhtemel katliamların ve acıların bir numaralı sorumlusu olduğu açıktır"dedi.

TÜRKİYE TAMAMEN BİTİRİLMEK İSTENİYOR

Başkan Seycan, kürt sorununun demokratik yollarla çözümüyle ilgili umutların uygulanan bu politikalarla bitirilmek istendiği dile getirdi.

Seycan,"Kürt sorununun demokratik ve barışçı yöntemlerle çözümündeki umutlar, Türkiye’nin Kobani politikası ile tamamen bitirilmek istenmektedir. Bunun anlamı Türkiye’nin siyasi iktidar eliyle yeni bir kaos ortamına sürüklenmek istenmesidir. Bu kaostan en çok zarar görecek olanlar Türkiye’deki emekçiler, halklar ve tüm ezilenler olacaktır"dedi.

İŞ BIRAKIYORUZ!

Seycan eğitim ve bilim emekçileri olarak Kobani’de yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün olmadığını söyleyerek sözlerini şu şekilde tamamladı

"Sadece Kobane’yi değil, insanlığın en temel değerlerini savunduğumuzu göstermek için, bir kez daha savaş politikalarının ağır bedelini ödememek için 8-9 Ekim tarihlerinde iki gün tüm Türkiye çapında iş bırakıyoruz"

 

Haber: S. Kaşkır