İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut’un koltuğa oturur oturmaz yaptığı ilk icraatlardan biri de Düzce şehir merkezinde bulunan Özel İdaresi Hizmet Binasını satışa çıkarmak oldu. Yeni seçilen meclisin hemen kaynak arayışına girmesi ödenekteki yetersizliği gözler önüne sererken, çare ise değerli mülklerin satşında bulunuyor.
Ancak Şerefiye Mahallesi’ndeki hizmet binasının fiziki mekanın yetersiz kaldığı gerekçesiyle meclis gündemine taşınarak satış kararı alınması bazı çevrelerin tepkisini çekti. Kuruma ait Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki atıl işyerlerine taşınması planlanan Özel İdare'nin mevcut hizmet binasını kiraya vermek yerine satışa çıkarması tartışma konusu oldu. Şehir merkezinde konum itibariyle önemli bir yerde olan zemin+3 katlı hizmet binasını satmak yerine kiraya verilerek özel idareye gelir sağlamasının daha doğru olacağı kanaati savunuluyor.


Komisyondan geri döndü


Meclisin nisan ayındaki ilk toplantısında satış kararı için olur verilirken, Özel İdaresi'ne ait şehir merkezinde yüksek bedelli başka bina ve arsaların da satışı gündeme geldi. Nisan ayındaki toplantıda Cedidiye Mahallesi’nde 10 adet işyerinin satış talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilirken 2 komisyon tarafından hazırlanan ortak raporda satışın uygun bulunmadığı bildirildi.
Komisyonların yaptığı incelemede 10 adet işyerinin satış talebi gelecek dönemlerde binanın diğer katlarında bulunan işyerlerinin satışı sırasında değer kaybına neden olabileceği ve binanın bütün olarak satılması halinde daha değerli olacağını düşünülerek komisyon üyelerince uygun görülmedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır