Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dershaneleri kapatmaya kararlı. Dershane sahipleri kurumların kapatılamaz gerekçelerini sunarken eğitimciler dershanelerin kapatılmasının mevcut eğitime ve sınav sistemine bağlı olduğunu, öncelikle dershanelere neden ihtiyaç duyulduğunun sorgulanması gerektiğini tartışıyor. Bu tartışmalar bu sene öğretmenler gününün başka bir havada kutlanmasına neden oldu.  Hükümetin dershaneleri kapatma kararı, bu kurumlarda çalışan 50 binin üzerindeki öğretmene acı bir sürpriz oldu. Düzce’de öğretmenler gününde bir dershanenin öğretmenleri ve öğrencileri basın toplantısı düzenleyerek neden dershanelerin kapatılmaması gerektiğini kendi bakış açılarıyla dile getirdi.

 

Dershane öğretmenleri sınav sitemine dayalı eğitim sisteminin devam ettiği müddetçe dershanelere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Dershane öğretmenleri dershaneler sadece sınavla sınırlı kalmadığını meslek danışmanlığı da yaptıklarını belirtti.

 

Öğrenciler ise sınavlara hazırlanmak için takviye almak zorunda olduklarını belirterek, dershanelerin bu eksiklerini kapadığını, kapandığı takdirde çok zor durumda kalacaklarını belirtti.  Özellikle meslek liselerinde okuyan öğrenciler istedikleri üniversitenin arzuladıkları bölümlerini kazanmak için dershaneye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

 

Haber; S. KAŞKIR