Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Olağan Meclis Toplantısı, Düzce TSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Ertan Taşlı'nın açılış konuşmasıyla başlayan oturumda gündem maddeleri üzerine konuşuldu. Meclis toplantısında mizanların oylamaları, oda faaliyetleri ve üniversitede yapılan meclis toplantısında gündeme gelen konular hakkındaki gelişmeler ele alındı.

Meclis Toplantısında, Düzce Üniversitesi'nde gerçekleştirilen meclis toplantısında Meclis Başkanı Ertan Taşlı'nın gündeme getirdiği Düzce TSO Üyeleri ve çocuklarının faydalanabileceği yüksek lisans programları konusunda protokol imzalanması yönündeki teklifin olgunlaştırılması ve gerekli adımların atılması için konuyla alakalı olarak Meclis Başkanlık Divanı, meclis tarafından görevlendirildi.

Meclis toplantısında alınan bir diğer karar doğrultusunda üniversite-oda işbirliği projeleri kapsamında ilk olarak düzenlenmesi gündeme gelen "Kariyer Günleri" çalışması konusunda görüşler ele alındı. ilk kariyer günleri toplantısının Düzce Üniversitesi Rektörlüğü ile yapılacak olan istişarelerin ardından, Ocak ayı içerisinde yapılması kararı alındı.

Aidat ve belge ücretlerine zam yok

Önceki yıllarda meclis toplantılarında büyük gerginliklere yol açan aidat zammı konusu bu toplantıda sorunsuz atlatıldı. Bilindiği gibi Fahri Çakır başkanlığındaki yönetimin zam kararı geçmiş yıllarda Meclis Başkanı Ertan Taşlı ile Çakır'ı karşı karşıya getirmiş ve mecliste gerilimi yüksek konuşmalar yapılmıştı. O dönem bütçenin uzun süre onaylanamaması yüzünden sık sık gergin anlar yaşayan taraflar nedeniyle bütçe krizi adeta doruk noktaya ulaşmıştı. Son dönemde aralarındaki buzları eriten Çakır ve Taşlı bu kez ortak noktada buluştu. Meclis toplantısında alınan karara göre; bu yıl da oda belge ücretleri ve aidat ücretlerine zam yapılmayacak. Üyelerin zaten son zamanlarda zor durumda olduğu gerekçesiyle belge ücretlerine ve aidatlara zam yapılmamasına karar verildi.

Haber:C.ÜSTÜNER