Baz istasyonları vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor. Bugün de Sancaklar Mahallesi Kuyumcu Caddesi Çilingir Sokak’ta bir fındık tarlasına kurulmak istenen baz istasyonu vatandaşlardan büyük tepki aldı. Ellerinde sopalarla baz istasyonunun kurulacağı yere gelen mahalle halkı baz istasyonunu kurmak için gelen firma yetkililerine izin vermediler. Bunun üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Vatandaşların baz istasyonunu kurdurmama kararı kesindi.

Olay yerinde güvenlik önlemleri alan polis herhangi bir olaya mahal vermemek için hazır bekledi. Mahalle sakinleri Belediye Başkanı ve Vali’nin olay yerine gelerek inceleme yapmasını istedi. Firma yetkilileri ve polis vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Firma yetkilileri kanunen bir sıkıntının olmadığını ve istasyonun kurulması için her türlü yasal uygulamanın yapıldığını ifade etti. vatandaşlar istasyonun kurulmasının kendilerine zarar verdiğini ve sağlıklarının bozulduğunu ifade ederek bir tane baz istasyonun olduğunu bir ikincisinin kurumasına izin veremeyeceklerini belirtiler.

Vatandaşlar bir yandan itiraz ederken bir yandan da baz istasyonu kurmak için açılan çukuru taş ve toprakla doldurmaya başladılar. Açılan çukuru su ile doldurmak isteyen mahalle sakinleri polisin ricası üzerine bundan vazgeçti. Daha sonra olay yerine Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Hayretin Günal geldi. Günal firma yetkililerinden ruhsatlarını istedi. Yetkililerden aldığı dosyaları inceleyen Günal, ruhsatın olmadığını ve burayı mühürlemek zorunda olduğu ifade etti. Bunun üzerinde vatandaşlar hep birlikte kazandıkları bu zaferi alkışladılar. Daha sonra zabıta ekipleri tarafından açılan çukur mühürlendi.

Haber; R. BAL