Önceki dönemlerde Sanayi Platformu adı altında gerçekleştirilen organizasyonun benzerlerini gerçekleştirmek üzere Düzce TSO Yönetimi ile Düzce'de yatırımı bulunan büyük sanayi kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi.

Toplantılarla sorunlara çözüm aranacak

Toplantının açılış konuşmasını Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır yaptı. Çakır, sanayicinin sorunlarının tespit edilip ilgili makam ve kuruluşlarca çözüme kavuşturulabileceği toplantılar yapmayı amaçladıklarını, bu ön çalışmayı da bu toplantıların formatını oluşturmak için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda konuşan Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı da, bu zamana kadar bu toplantıları ihmal ettiklerini, şimdiden sonra hızlı şekilde bu organizasyonları gerçekleştirerek sanayici ve kamu kuruluşlarını bir araya getireceklerini ifade etti.

“İki ayrı toplantı yapılsın” önerisi

Sanayi kuruluşlarının temsilcileri tarafından bu toplantıların iki ayrı toplantı formatında yapılması gerektiği görüşü paylaşıldı. İlk toplantıda firmaların üst yönetiminden personellerin olması ve bu personellerin kendi aralarında ana toplantıda gündeme getirilecek konuları gündem maddesi şeklinde oluşturmaları gerektiği önerisi sunuldu. Oluşan gündem maddeleriyle ayda bir Sanayi Platformu toplantılarının yapılması gerektiği ve bu toplantılara, gündemde yer alan maddelerle alakalı olan kamu kurum ve kuruluşlarının çağırılması gerektiği ifade edildi.

İlk toplantı tanışma amaçlı olacak

Yapılacak olan ilk genel toplantıya Düzce milletvekilleri ile diğer protokol üyelerinin davet edilmesi konusunda ortak görüş bildirilirken ayrıca yine ilk toplantının gündemsiz ve tanışma amaçlı olmasının doğru olacağı konusunda fikir birliğine varıldı. Toplantının son bölümünde en kısa zamanda Sanayi Platformu toplantılarının başlatılmasına karar verildi.  

Haber:C.ÜSTÜNER