Dün Birleşik Metal İş Sendikası üyeleri OSB’de faaliyet gösteren Masdaf’tan sendikaya üye oldukları gerekçesi ile atılan işçiler için basın açıklaması yapmış ve ardından yürümek istemişlerdi. Yapılan basın açıklamasının ardından yürümek isteyen 30 kadar işçi Jandarma engeline takılmıştı. Yürüyüşün izinsiz olduğunu ifade eden Jandarma yürüyüşe izin vermeyince ortalık karışmış ve yaklaşık 15 kadar sendika üyesi ifadeleri alınmak üzere gözaltına alınmıştı.

İfadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan sendika üyeleri bugün yine Organize Sanayi Bölgesi’ndeydiler. Valilikten aldıkları yürüyüş izni ile eylemlerini gerçekleştiren sendika üyeleri, OSB’de toplandıktan sonra yürümeye başladılar.

Bugün hiçbir engele takılmadan yürüyen sendika üyelerine polis de eşlik etti. Aydınpınar Caddesi boyunca yürüyen sendika üyeleri sloganlar atarak, yürüyüşlerini devam ettirdiler.

Yaklaşık 10 gün sürecek ve Temsili olarak 10 kişinin katıldığı yürüyüş Ankara’daki Uluslararası Çalışma Örgütü’nün önünde son bulacak.

Haber; R. BAL