Düzce Gürcü Kültür Derneği Yönetim Kurulu bugün açıklama yaparak, Düzce'de gerçekleşen, Dünya Çevre Günü Kutlama programı törenine davet edildikleri, kendilerine İl Çevre Müdürlüğü tarafından ödül verileceğinin söylendiğini ama törende isimlerinin 'belge verilecek olanların yer aldığı listeden katılı olarak silindiğini iddia ettiler.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Bugün Çevre Günü olması nedeniyle yapılan törene davet edildik. Törene Dernek Yönetim Kurulu olarak katıldık. Bize, İl Çevre Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi verileceği söylendi. Her Derneğin ve sivil toplum örgütünün ismi söylenerek belgeleri verildi. Bize de törenden sonra belge verilmek istendi. Belli ki, bizim faaliyetlerimizden, ismimizden rahatsız olan birileri, ismimizin okunulmasını engellediğine inanıyoruz. Üzüldüğümüz taraf İl Çevre Müdürlüğünün bu tür çirkin oyunlara alet olmasıdır. Ayrıca bu olaya neden olanları kınıyor ve protesto ediyoruz''

Düzce İl Çevre ve Orman Müdürü Oğuz Beyazıt ise, Düzce Gürcü Kültür Derneği'nin iddiası ile ilgili olarak, ''Dünya Çevre Günü ile ilgili bir takım etkinlikler düzenleme aşamasında bazı dernek ve sivil toplum kuruluşları destekler verdiler. bu kuruluşlara teşekkür belgesi verildi. Gürcü Kültür Derneği folklor oyun ekibi ile etkinliklere katılacaklardı. Fakat bugün Folklor gurupları başka ilde bulunduğu için destek veremediler. Bu nedenle herhangi bir katkıda bulunamadıkları için bizler de kendilerine bir teşekkür belgesi veremedik.'' şeklinde açıklamada bulundu.