Düzce Belediyesi Kent Parkı’nda ne bir tuvalet ne de başlayan bir çalışma var! 22 Kasım 2013 tarihinde dönemin Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından şehre kazandırılan ´Düzce Belediyesi Kent Parkı´nda vatandaşların en sık dile getirdiği eksiklik olan tuvalet ihtiyacı için hala bir kıpırdama olmaması tepkiye neden oldu.

Başlayan bir çalışma yok!

Düzce'nin en büyük parkının tuvalet olmadan hizmete sokulmasına yönelik eleştiriler ilk günlerden beri devam ederken üzerinden neredeyse 3 yıl gibi uzun bir zaman geçtikten sonra belediyeden 'Çalışmalar başladı' haberi gelmesine karşılık başlayan hiçbir çalışma olmadığı görüldü. Oysaki geçtiğimiz haftalarda Düzce Belediyesi'nden "Belediye bünyesinde işletilen Kent Park’taki WC talebi üzerine Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.” açıklaması gelmişti.

Parktaki tehlike...

Bu önemli sorun için nihayet adım atıldı sanılırken, bugün görüntülenen manzara, parkta başlayan bir çalışma olmadığı gibi içerisindeki bina madde bağımlılarının yuvasına dönmüş durumda... Bir yandan tuvaletsizlik vatandaşları mağdur ederken bir yandan da madde bağımlılarının ve alkol kullanan kişilerin bu binayı mesken tutması aileleri ile parka gelen vatandaşlar için tehlike teşkil ediyor.

“Biz değil; çocuklarımız mağdur!”

Düzce Belediyesi Kent Parkı’nda bulunan ve orada vakit geçiren birçok aile parkın içerisinde tuvalet olmamasından şikayetçi. Mikrofonumuza konuşan çok sayıda vatandaşın hep bir ağızdan konuşur gibi ortak söylemi “Biz değil; çocuklarımız mağdur oluyor.” şeklinde oldu.

Tuvalet ve su olsun istiyorlar!

Kent Parkı’nın tuvalet sorunuyla birlikte bir de mevcut olan bir su sorunu var. Konuyla ilgili Göksel Çelik; şunları söyledi: “Valla tuvaletin yapılmasını istiyoruz. Temizlik ve titizlik olmasını istiyoruz. Ama maalesef yok. Buraya sık sık ailemizle birlikte geliyoruz. Ama çocuklarımızı aşağı sağlık ocağın kadar götürüyoruz. İhtiyacımızı dışarıda karşılıyoruz. Ayrıca çok da pis kokuyor.”

Park’ta vakit geçirmek ve torunlarını gezdirmek için gelen Hatice Girgin ise, torunlarının tuvalet ihtiyacını dışarıda karşılamaya çalıştıklarını belirterek, tuvaletin bir an önce yapılmasını istedi.

“Umuma açık alanda tuvalet şart”

Parka çocuklarıyla birlikte pikniğe gelen Serkan ve Hatice Girgin çifti de durumdan şikayetçi. Serkan Girgin; “En büyük eksik şu an tuvalet ve ayrıca su. Orada çeşmeler bozuk. Çocuklar akıntılarla oynuyor. Umuma açık alanda tuvalet şart. Tuvalet ihtiyacı için yolun karşısındaki dükkanlardan rica etmek zorunda kalıyoruz. Burada bir takım uygunsuz durumlar da oluyor. Bir de ağaçları kurt basmış tamamen bakımsız. Çöpçüler sadece çöp kutuları ve etrafını topluyorlar. Geri kalanı gördüğünüz üzere bakımsız durumda. Bu kadar masraf edilmiş, yapılmış. Biraz daha bakımlı olsa Düzce’ye daha faydalı olur diye düşünüyorum.” diye konuştu. Eşi Hatice Girgin ise, tuvaletin bir an önce yapılmasını istediğini ve bu yüzden parka gelemediklerini ifade etti.

“Düzce’ye yakışmıyor”

Çocuklarını ve torunlarını ziyarete Edirne’den gelen ve torunlarıyla vakit geçirmek için onları parka getiren Orhan Yeni, Düzce gibi bir yerde böyle sorunların olmasını Düzce’ye yakıştıramadığını ifade ederek; şöyle devam etti: “Ben burada misafirim. Bu parka geldiğimde ilk gördüğüm şey buranın tuvaletinin olmaması oldu. Bu bir ihtiyaçtır. “Bu insanlar ihtiyacı olduğu zaman nereye gider?” diye düşündüm. Mesele benim torunumun ihtiyacı olduğunda ben eve götürdüm ama herkesin evi yakın değil ki götüremez. Yetkililerin bu konuya çözüm bulması gerekiyor. Ben burada geçiciyim ama insanların buna ihtiyacı var.”



Haber: C. ÜSTÜNER