Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası yetkilileri ile toplantı yaptı. Toplantıdan, tasarruf tedbirleri kapsamında sosyal denge ödemesi olan bin TL'leri kesilen belediye memurlarının Ocak 2020'den itibaren bu paralarına kavuşması kararı çıktı. Bu kararla, nisan ayında maaşları 5 bin TL'ye düşen belediye memurları yeniden 6 bin TL alacak.

Konuya ilişkin Düzce Belediyesi'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Düzce Belediyesi personelinin merakla beklediği Sosyal Denge Sözleşmesi görüşmesi Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü ziyaret eden BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu ile Düzce il yönetim kurulu üyeleri görüşmesinde gündeme geldi. Toplantıda yapılan görüşme ve istişareler sonucunda çalışanları sevindirecek haber geldi. Belediye personelinin Sosyal Denge Sözleşmesi için daha önce görüşen heyet bu sefer yapılan toplantıda imzaların atılması için tarih belirledi. Buna göre; BEM-BİR-SEN ve Düzce Belediyesi arasında Sosyal Denge Sözleşmesi Kasım ayı içinde imzalanacak."

1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında iki yıl süre ile geçerli olacak sözleşme hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özlü ise şu ifadeleri kullandı: "Sayın Levent Uslu ve sendika il yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Personelimizin emeğini karşılamak için karşılıklı istişarelerde bulunduğumuz toplantı, umuyorum ki her iki tarafı da memnun edecek şekilde sonuçlandı. Kurum içinde uyguladığımız Mali Disiplin Tedbirlerimize zarar vermeden, esnemeden çalışanlarımızın taleplerini karşılamak istiyoruz. Herkes müsterih olsun, Düzce'de ne yapıyorsak birlikte yapıyoruz. İmza için Kasım ayını düşündük. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
Öte yandan Düzce Belediyesi'ndeki sözleşmeli işçiler de memurlar gibi 5-6 bin TL civarında ödeme alırken, sayıları bini geçen taşerondan kadroya geçen çalışanlara, 2 bin ila 2 bin 300 arasında değişen rakamlarla maaş ödemesi yapılıyor.
HABER:C.ÜSTÜNER