Meclis'te ilk 18 maddesi kabul edilen ve ikinci tur görüşmeleri bugün başlayacak olan anayasa değişikliği teklifine bir tepki de Atatürkçü Düşünce Derneği'nden geldi. Anıtpark önünde bir basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi üyeleri, başta siyasi partiler olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerine ve halka, hep birlikte değişikliğe karşı çıkma çağrısında bulundu.

"Ülkenin bölünmesine yol açabilecek hükümler taşıyor"
Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni içeren anayasa değişikliği teklifinin tuzak olarak nitelendirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: "Anayasaya aykırı yapılmak istenen antidemokratik anayasa değişikliği, tüm yetkilerin bir kişide ve denetim dışı toplandığı diktatöryal, ceberrut ve keyfi bir yönetim yaratması yanında ülkenin bölünmesine yol açabilecek hükümler taşımaktadır. Vatanımızın  bütünlüğü ve milletimizin birliğinden yana olan tüm milletvekillerine ve halkımıza sesleniyoruz: Parça tesirli bir bombaya benzeyen "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" adı altında pazarlanan rejin değişikliği Atatürk Cumhuriyeti'ni parçalayacaktır. Gelin 1 Mart 2003 Irak Tezkeresi'nde olduğu gibi birlik olalım ve emperyalizmin oyununu bozalım!

"Gerçekleri Türk Milleti'ne anlatmakta kararlıyız"
Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk Milleti'ni paramparça edecek olan bu başkanlık tuzağına karşı; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu iradesinden aldığı güçle tüm demokratik yolları kullanarak bu gidişi durdurmak için gerçekleri Türk Milleti'ne anlatmakta kararlıdır. Son olarak; başta siyasi partilerimiz olmak üzere tüm demokratik kitle örgütlerine ve halkımıza çağrımız şudur; artık mesele bir siyasal parti meselesi değil memleket meselesidir. Gelin aramızdaki tüm ayrılıkları bir kenara bırakarak başkanlık sistemi adı altında önümüze tekrar konulmak istenen Sevr'i yırtıp atalım!"