Devlet Su İşleri tarafından yürütülen dere ıslah çalışmaları nedeni ile Asar Deresi boyunca çalışmalar devam ediyor. Islah çalışmaları kapsamında dere güzergahı boyunca duvar yükseltmeleri yapacak olan DSİ, kiremit ocağı eski otogarın arka tarafında bulunan kavak ağaçlarının bir kısmını kesmeye başladı.

Yaklaşık 15- 20 ağacın kesilmesine tepki gösteren otogar sakinleri, kendi elleri ile diktikleri ağaçların kesilmesine karşı çıkıyor. Yaklaşık 10 yıllık ağaçların kesilmesini katliam olarak nitelendiren otobüs şoförleri "Ağaçların yarısı gitti. Hiç olmazsa diğer yarısını kesmesinler" diyerek tepki gösteriyor.

Otobüs şoförü Adem Karslıoğlu, "Zamanında bu kavak ağaçlarını hep beraber diktik. Altında bütün şoförler ve vatandaşlar gölgelik olarak barınıyorduk. Islah çalışmalarından ötürü buradaki ağaçları katlediyorlar. Bu resmen bir katliamdır" diyerek yetkililere seslendi.

Ne belediyenin ne de Devlet Su İşleri‘nin ağaçların kesilmesinden haberi olmadığını iddia eden otogar sakinleri, "Çıplak bir otogarın ortasında kaldık. Madem bu ağaçları kestiler buraya bir barınak ya da gölgelik yapsınlar" şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR