Yenikent bağlantı yolu üzerinde Metek Köyü ve Cumhuriyet Mahallesi Sapağı'nda son 10 gündür meydana gelen yaralamalı trafik kazalarını protesto etmek için bir grup vatandaş bir araya geldi.

Yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, son 10 günden bu yana 5 tane yaralamalı kaza meydana geldiğini, özellikle çocukların yoldan karşıdan karşıya geçmekte zorlandıklarını belirterek, yolun trafik ışıklarıyla ışıklandırılmasını ve yola hız kesicilerin konulmasını istediler.

Çocuklarımızı okula göndermeye korktuklarını dile getiren vatandaşlar, “Yol üzerinde yaşanan kaza olaylarından sonra iyice korkar olduk. Buraya bir çözüm bulsunlar. Bize ekiplerin okul giriş-çıkış saatlerinde yol kenarında bekleyeceklerini söylüyorlar ama bu geçici bir çözüm olur. Biz başta ışıklandırma olmak üzere kalıcı bir çözüm istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kapıcı Sapağında yaşanan kazaların ardından da yol trafiğe kapatılmış ve vatandaşlar tepkilerini dile getirmişti. Cumhuriyet Mahallesi'nde de aynı sorunun yaşanması vatandaşların yaşanan kazalardan dolayı endişeli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.