Geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız Efteni Gölü’nde hiçbir çalışma yapılmaması dikkati çekiyor. Turizme kazandırılması gereken Gölde durum içler acısı. Gölün içerisinde pislik anlamında ne ararsanız var. Gölün turizme kazandırılması için bir çalışma yapılması gerekirken göl atıl bir vaziyette bekliyor.

Turizm Müdürlüğünün göl ile ilgili hazırladığı projenin hayata geçebilmesi için Devlet Su İşlerinin Sulak alan yönetmeliğine uygun bir şekilde önce kendi projesini tamamlaması gerekiyor. Ardından turizme açılabilmesi için geçtiğimiz günlerde Turizm Müdürü Özcan Budak ihaleyi alan firma ile bir inceleme yapmış ve proje hakkında bilgiler vermişti. Ama çalışmanın yapılabilmesi için önce DSİ’nin projesini tamamlaması gerekiyor.

Bunların dışında gölün kenarında bulunan kulübe de kaderine terk edilmiş.

Kulübenin camları kırılmış ve çerçeveler yerlerde duruyor. Milli değerlerin bu hale getirilmesi uğraşılsa bu kadar olur. Sanki birisi gelmiş ve bu kulübesi harabeye çevireyim demiş. Kendini bilmezlerin yaptıkları bu hasarın daha fazla büyümemesi için buraya bir önlem alınması ise şart.

 

Haber; R. BAL