Düzce Üniversitesi’nde yolsuzluğu şikayet eden bir memurun bir daire müdürü tarafından dövüldüğüne dair iddiaların ardından açıklama yapan Memur Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, hukukun kenara atıldığını söylerken Rektör Şerifoğlu’nun bu cesareti Düzce’de devlet erkini temsilcilerinden aldığını belirtti.
Düzce protokolü artık dolaylı suç ortağıdır
“Bünyesinde tacizci öğretim görevlisi barındıran ve bunu sonuna kadar koruyan, reçete hırsızını yüksek okul müdürü ve rektör danışmanı yapan, psikiyatri servisinde yatan hastayla adı cinsel istismarcılığa çıkan birisini hastane müdürlüğü görevine getiren bir rektörü hiç bir şey olmamış gibi Düzce protokolüne davet eden herkes vebal altındadır ve bu hukuksuzlukların dolaylı ortaklarıdır.” Diyen Kılıç, bu dayağın Sinan Karakurt’a Değil, Devlete Atıldığını kaydetti.
Gariban memurun dövülmesine neden oldu
Kılıç, “ Rektör Şerifoğlu, kendisine üniversitedeki yolsuzluğu şikayet eden memurun şikayeti karşısında, hukuk kurallarını işletip, ihbarcının kimliğini koruyarak olayı araştırması gerekirken; bunun tam aksine suçlanan müdüre bilgi vererek, gariban bir memurun dövülmesine sebep olmuş, adeta Düzce Üniversitesi’nde kendi devletini kurduğunu ilan etmiş, hakimde benim, savcıda benim, ödülü de ben veririm, cezayı da ben veririm diyerek Türkiye Cumhuriyeti hukukunu, mahkemesini, savcısını, hakimini umursamadığını göstererek herkese meydan okumuştur.” Dedi.
AK Parti aciz ve sessiz kaldı
“Ülkemizde Ergenekon terör örgütü ve KCK ile mücadele eden, darbeci generalleri cezaevlerine gönderen AK Partinin; Düzce temsilcileri, il başkanları, milletvekilleri maalesef Düzce'de bu kararlılığı gösteremedi” diyen Kılıç, “aylardır adeta haykırdığımız burunlarının dibindeki bu rezaletlere karşı aciz ve sessiz kalmışlardır.” İfadelerini kullandı.
“Üniversite yıpratılıyor” korosundan açıklama bekliyoruz
Kılıç açıklamasının son bölümünde şunları kaydetti: Herkesin susmasını isteyen, rektör hamiliğine soyunan ana muhalefet partisi CHP İl Başkanı Sayın Basri Karslıoğlu'nu, kantin işletmeciliğinden başka ne iş yaptığını merak ettiğimiz Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sayın Veysel Çakar’ı, kısacası geçmişte Ergenekon terör örgütünün ordu içindeki uzantılarını korumak için “ordu yıpratılıyor” diyenler gibi, Üniversitedeki her türlü hukuksuzluğu görmezden gelerek “üniversite yıpratılıyor” korosuna dahil herkesten şimdi bir açıklama bekliyoruz.
Devleti temsil edenlerin devleti aciz duruma düşürme hakları yoktur. Hem devletten maaş alacaksınız, hem devleti temsil edeceksiniz, hem de sokaktaki vatandaşmış gibi, bu kadar hukuksuzluğu izleyeceksiniz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. İnsanların Düzce’de devlete olan güvenini sarsmaya hiçbir devlet temsilcisinin hakkı yoktur.

 

HABER; H. İŞCAN