Merkeze bağlı Konuralp Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar Düzce Belediyesi'nin "4'ten fazla kata izin yok" kararıyla rahat bir nefes alsa da şimdi gözler yapımı süren çok katlı binalara çevrildi.

Özlü ile yeni bir sayfa açıldı

Birçok tarihi yapıyı ve Karadeniz Bölgesi’nin tek antik tiyatrosunu içinde barındıran bölgede, yüksek katlı binaların yapılmasına yıllardır karşı çıkan vatandaşlar, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün göreve gelmesi ile birlikte Konuralp'te yeni bir sayfanın açıldığına işaret etti.



Konuralp halkı belediyeye seslendi

Özlü'nün Konuralp'i özel olarak ele alması sayesinde artık çarpık yapılara ve gökdelen gibi binalara izin verilmeyeceğini anımsatan ve bu noktada Düzce Belediye Meclisi'ne de "zemin+4 kat" kararına destek verdikleri için teşekkür eden Konuralp halkı, bölgenin göbeğinde yapımı süren ve her taraftan görülen 20 kata dayanan bina için de gerekenin yapılması için belediyeye seslendi.

"Keleş yüzünden oldu"

Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in değil sadece Konuralp, Düzce kent merkezinde de yüksek katlı binalara izin verilmesi için çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken tepkili Konuralp sakinleri, "Keleş'in verdiği izinler yüzünden Konuralp'in etrafı ucube gibi binalarla doldu. Eskiden burada bir bina yapılırken, komşunun güneşi kapatılmazdı. Şimdi her tarafta onlarca katlı, uygunsuz yapılar yükseliyor. Bunlardan birisi de Şehit Murat Demir Mahallesi, Gölcük Başı Cami karşısındaki binadır." dedi.



"Bu bina da 4 kata çekilmeli"

4 kat kararı ile birlikte Konuralp'te mevcut inşaatların da inceleneceğini açıklayan Düzce Belediyesi'nin "Yapımı süren projeler de revize edilecek" bilgilendirmesinden yola çıkan bölge halkı, "Konuralp'in kalbine ok gibi saplanan bu bina da 4 kata çekilmeli. Bu bölgeye yakışmayan bu çirkin yapı Konuralp'in neresinden bakarsanız bakın her yerinden gözüküyor. Hala işçilerin çalışmaya devam ettiği bu ucube binanın hemen inşaatının durdurulması için belediyemizi göreve davet ediyoruz." diye konuştu.


Haber: S.ÜNSAL