Atatürk Bulvarı’nda yapılan bir İnşaatın yaklaşık 2 metrelik bir kısmının bulvar üzerinde bulunan Necati Bey Sokak’a taşması sokağın kapanmasına neden oldu.

İnşaatın bir Belediye Meclis üyesinin olduğu öğrenilirken yapımında bir sıkıntı olmadığı ve Belediye Meclisi’nin inşaata izin verdiği öne sürüldü.

İnşaat bittikten sonra yolda yapılan işgalin kaldırılacağı öğrenilirken yapılan inşaatın yanında bulunan binalardan 2 metre kadar kaldırımı işgal etmesi yolda kaldırım olmayacak mi söylemlerini ortaya çıkardı.

Belediye meclis üyesine ait inşaatta çalışmalar devam ediyor fakat vatandaşlar Necati Bey Sokak’ı kullanamıyor. Yolun yarısını zaten inşaat kapatırken geriye kalan kısmı da toprakla kapatılmış. Bu da vatandaşların sokağı kullanmasına engel oluyor.

İnşaat böyle olunca da vatandaşlar durumdan şikâyetçi oluyor. Belediyeye birçok kez şikâyet olmasına rağmen inşaatın hala bu şekilde yolu işgal etmesi vatandaşı bir hayli mağdur edecek gibi görünüyor.

İnşaat yetkililerinden akşam üstü yapılan açıklamaya göre, inşaatın durumunda bir sıkıntı olmadığı yanda bulunan binanın hakkı olduğu halde binayı iki metre geride yaptığı ifade edildi. inşaatın yapıldığı yerin tamamen yasalara uygun olduğu belirtildi.

Haber; R. BAL