Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından büyük hedeflerle temeli atılan UZEL Holding'e ait etrafı çitle çevrilmiş kontrol altındaki 1.032 dönüm arazi "KURTARILMAYI" bekliyor...


Büyük kısmı Ovapınar Köyü'ne ait 1.032 dönüm arazinin diğer bölümleri Güven köyü, Darıyeri Mengencik, Muradiye Mengencik ve Büyük Açma Köyleri arasında bulunan Uzel Holding'e ait alanda bulunan bir bölümü 22 dönüm kapalı alan içinde bulunan üç parça binanın durumu da hiçte iç açıcı durumda değil..

Fabrika için düşünülen kapalı binaların konumu yanında fabrika yatırıma öyle ciddi yaklaşmış ki ciddi anlamda büyük kapasiteli TRAFO BİNASI dahi düşünülmüş..Düşünmeye düşünülmüşte  o da atıl halde birilerinin insafını bekliyor..

Arazi holdingin kontrolündeki korumalar tarafından korunuyor ve kollanıyor...Şimdi de 15 yıl geriye gidiyoruz ve o günleri iyi hatırlayan bugünün Ovapınar Köyü Muhtarı Şaban Akçay'ı dinliyoruz.Muhtar Akçay "Yatırım değerlendirilse de çocuklarımız faydalansa ona da razıyız" dedi.

Eski Mengencik Köyü Muhtarı Vehbi Büyük'ün de bu alanla  ilgili derdi büyük.."Köyümüzün arazileri Beyköy Belediyesi tarafından 18 uygulamasına alındı ancak belediye bu araziyi hiç görmedi.Dileğimiz ve temennimiz bu alandaki fabrikanın ya yeniden açılması ya da başka yatırımcılar tarafından yatırıma dönüştürülmesi" dedi.

Haber:E.TAYHAN