Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi  Düzce TSO ve Düzce Kent Konseyi’nin katkılarıyla Düzce’de ikincisi düzenlenen “2.Düzce Kabağı ve Kestanesi Şenliği” gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Düzce Belediye meydanında düzenlenen açılış törenine Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber ve Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hanife Gür katıldı.
 


Şenlik Düzce Belediyesi Mehteran Takımı’nın yaptığı gösteriler ile başladı. Kurdele kesiminin ardından Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve protokol üyeleri şenlikte bulunan stantları tek tek gezerek bilgi aldı. Burada açıklamalar yapan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı şöyle konuştu: “Şenliğimiz hayırlı ve uğurlu olsun. Geçen yıl birincisini yapmıştık kabak şenliği adı altında. Düzce kestanesi önemli olduğu için onu ekleyerek bu yıl “Kabak ve Kestane Şenliği” adı altında ikincisini düzenliyoruz. Şenliğe baktığımız zaman kadınlarımızın el emeği ürünlerini  görüyoruz burada. Hepsi kabak ve kabağın içinde olduğu ürünler. Tatlısından tuzlusuna, böreklerden çöreklere hepsi buraya gelen ziyaretçiler tarafından tadılıyor. Buradaki temel amacımız bu ürünleri Türkiye geneline tanıtmak. Tabii Düzce halkımızda bunları görsün istiyoruz. Vatandaşlarımız ilimizde neler yapıldığını görsün istiyoruz. İnşallah hayırlara vesile olsun diliyorum. Düzce Belediyesi Kent Konseyi bu şenliğin düzenlenmesinde çok çalıştı. Özellikle Kadın Meclisi’ndeki kadınlarımız çok büyük fedakarlıklar gösterdi. Emeği geçen herkese başta kadınlarımız olmak üzere hepsine çok teşekkür ediyoruz.”



Kabak çorbası, kabak tatlısı, kabak pastası, kabaklı börek gibi bir çok tatlı ve tuzlu ürünün yanı sıra kabak ve kestane ile ilgili hediyelik eşyaların sergilendiği şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.




Vatandaşlar 1 Aralık Pazar gününe kadar Düzce Belediye meydanındaki şenliği ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.