Yaz sezonunun açılmasının ardından Düzce’de turizm alanında çalışmalar devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Turizm İl Müdür Özcan Budak, deniz turizminde Akçakoca’da hazır olduklarını ve Düzce il genelinde doğa turizminde turistlere açık olduklarını belirtti. Düzce’de otellerde artık hiçbir sıkıntı olmadığını ve birkaç gün önce yaptıkları denetimlerde otellerde bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Budak, bu yıl özellikle salon turizmine yani toplantı turizmine önem verdiklerini belirtti.

“Düzce’de turizm sezonuna hazırız. Düzce genelinde oteller kendilerini yeniledi. Yaz turizmi ile birlikte salon turizmine önem vermek istiyoruz. Artık Kızılcahamam’da ve Abant’ta olan toplantılar neden Düzce’de de olmasın. İşletmelerimiz aynı anda iki üç toplantıyı kaldıracak kapasitede. Özellikle Yedigöller yolunun yapılmasının ardından burada da Yığılca’nın turizmini canlandırmak istiyoruz. Samandere yolunda da HES’ler bitince daha iyi olacak. Doğa ve şelale turizmini de bu sayede geliştirmek istiyoruz.”

Geçtiğimiz günlerde Turizm Müdürlüğü olarak otellerde denetimler yaptıklarını ve otellerde hiçbir sıkıntı bulunmadığını ifade ederek, “Otellerimiz, hijyenik açıdan gerçekten güzel. Vatandaşlarımızın gönülleri rahat olsun. Gönül rahatlığı ile otellerimize gidip konaklayabilirler.

Haber; R. BAL