Bu gün 15.Mart dünya tüketiciler günü. Peki, halkımız haklarından ne derece haberdar, aldıkları ürünlerin son kullanma tarihine bakıyorlar mı, bir sorun çıktığında tüketici hakları mahkemesine başvuruyorlar mı? Bilindiği üzere bir ürünün son kullanma tarihini hem ürünü satın aldığımız firma yetkilileri, hem de ürünü onlara satan firma yetkilileri kontrol etmek zorunda. Son tarihi geçmiş olan ürünlerden dolayı her iki firmaya da dava açılarak haklarımızı araya biliriz. 

Aldığımız ürünler bozulduğu takdirde ise 30 gün içerisin de geri iade edebilme veya yenisiyle değiştirme hakkına sahibiz. Ayrıca bilindiği gibi, tüketici hakları mahkemeleri var, haklarımızı bu mahkemeler aracılığıyla araya bileceğimiz gibi. Düzce’de bulunan tüketici hakem heyetine 0.380.512.31.18 numaralı telefondan ulaşarak şikayetlerimizi bildirebiliriz. 

 

Bu numaradan her hangi bir sebepten ötürü şikayetlerimiz kabul edilmediği takdirde ise İstanbul da bulunan tüketici haklarına 0.212.543.72.52 numaralı faks’tan şikayetlerimizi ilete biliriz. 

Halkımızla yaptığımız röportajlarımız da, haklarından haberdar olanların yanı sıra olmayanlarda vardı. Son kullanma tarihine bakmayanlarsa yok sayılacak kadar azdı, fakat son kullanma tarihi geçen ürünlerde halkımızın, haklarını aramak yerine gidip iade etmeyi tercih ettiklerini ifade ettiler.