Erol Tayhan’la Manşet Programında dün akşam Düzce’nin turizm potansiyeli konuşuldu. Program konuğu İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Düzce’nin geleceğinin turizmde olduğunu yinelerken, 2002 yılında çizdikleri turizm envanterinde nelerin yapılması gerektiğini belirleyerek 2020 vizyonu oluşturduklarını belirtti.
Neredeyse 30 yıldır turizme kazandırılması beklenen Kardüz Yaylası il ilgili olarak Budak, alınan mesafe ile ilgili bilgi verdi.
Bugüne kadar bir çok inceleme gezisi yapılmasına karşın bir ilerleme kaydedilmemesiyle ilgili Budak, “Yanlış algılama var. 2002 yılında kültür ve turizm bakanlığından gelen teknik heyetle inceleme yaptık ve Kardüz’ün kış turizmine uygun olduğuna ilişkin bir rapor hazırladık. Potansiyeli olan yere ancak yatırımcısı varsa altyapı yaparsınız. Yatırımcı yoksa alt yapısını hazırlayıp atıl tutmak ya da doğadaki çeşitliliği değiştirmek doğru değil. Şuanda bakanlığımız işlem başlattı. 33 kuruma yazı yazılacak. 30 gün içerisinde cevap verme süresi tanındı. Bunu valilik olarak takip edeceğiz. 2013 yılında Kardüz kış turizm merkezi ilan edilmek üzere bakanlar kuruluna gelecek. ” dedi.

Düzce’nin tanıtımın sadece valiliğin ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğün görevi olmadığını savunan Budak, topyekün bir tanıtımla Düzce’nin olumlu anlatılması gerektiğini söyledi.

Haber; S. KAŞKIR