Vergi borçlarıyla ilgili çıkartılan kanundan yararlanarak borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 31 Temmuz Salı günü mesai bitimine kadar başvurmaları gerekiyor. Vergı borçlarının yapılandırılmasına ilişkin başvurular devam ederken, şimdiye kadar yaklaşık 2 milyon kişinin devletle barışmak için müracaatta bulunduğu belirtildi. Başvuruların 31 Temmuz'a kadar süreceği yapılandırma kapsamında vatandaşlar, borçlarını eylül ayında vergi dairelerine ödemeye başlayacak..

Borçlar nedeniyle Düzce Belediyesi ve Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu da vatandaşlarla dolup taştı. Fırsatı kaçırmak istemeyen Düzceliler, son güne yarın girilirken imkandan faydalanmak için kurumlara başvuru yapıyor.



“Gelenlere bekletmeden yapılandırmalarını yaparak ellerine teslim ettik”
Düzce SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yarın mesai bitimine kadar bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın son güne kalmadan müracaatlarını yapmasını istiyoruz. Ayrıca yarın özellikle vatandaşlarımızın aklında bulunsun il müdürlüklerimize gelemiyorsa vatandaşlarımız internetten başvuru formunu doldurarak iadeli taahhütlü postaya verirse postaya veriliş tarihi 31 Temmuz ise yapılandırmaya başvurmuş sayılır ve biz onların ödeme planlarını oluşturup adreslerine postayla göndereceğiz. Başladığı günden bugüne kadar işveren olarak üç binin üzerinde yapılandırma yaptık. Sigortalılara da altı bin civarında yapılandırmaya müracaat aldık. Gelenlere bekletmeden yapılandırmalarını yaparak ellerine teslim ettik.”
 
Haber: M.AYDIN