Sivas davasındaki zaman aşımı ve Deniz Feneri davasını proteste etmek amacıyla otobüsle Alanya’dan yola çıkan Ferhat Gedikli’nin son durağı Düzce oldu. Gedikli, ağzına bağladığı “Anne Adalet Çıplak” yazılı siyah bandana ve deniz fenerlerinden yaptığı ilginç kostümüyle il il dolaşarak Deniz fenerleri topluyor.

 
Uğradığı illerden gemici feneri toplayan Gedikli, 81 ile ulaştığında topladığı fenerleri başbakana teslim etmeği planlıyor.
 
Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğunu söyleyen Ferhat Gedikli bugünkü durağı olan Düzce’de Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Teşkilatını ziyaret ederek CHP Düzce İl Gençlik Kolları Başkanı Haşim Al’dan deniz fenerini teslim aldı.

 

Sivas davası ve deniz feneri davasına dikkat çekmek amacıyla bir eylem başlattığını belirten Gedikli, “Deniz feneri davasının zaman aşımına uğramaması için 31 Ocak’ta Alanya’dan bir eylem başlattım. Gittiğim illerden deniz fenerleri alıyorum. Bugün Bolu ve Düzce’den aldım. Adapazarı, İzmit ve İstanbul, Edirne ve Tekirdağ’a geçeceğim. Sivas’ta 35 canımız gitti ama zaman aşımından bir kısmı af oldu. Adapazarı’nda hızlandırılmış trenden 41 kişi canından oldu. O da zaman aşımından af oldu. Deniz feneri davası da halkımız için önemli çünkü onun içinde halkımızın çok önemli paraları var.”dedi.

Halktan olumlu tepkiler aldığını söyleyen Gedikli, vatandaşların kendisine bizzat ulaşarak deniz feneri yolladıklarını ifade etti.

31 Ocak’ta Alanya’dan başlattığı eylemi kapsamında bugüne kadar Hatay, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerine giden Gedikli, Bolu ve Düzce’den sonra Adapazarı, İzmit ve İstanbul, Edirne ve Tekirdağ’a gitmeyi planlıyor.