İl Genel Meclisi'nde bugün 15. madde sitemi vardı. İl genel Meclisi'nin Nisan ayında aldığı 4 kararın valilik tarafından yeniden görüşülmek üzere geri gönderilmesi hem meclis başkanı hem de meclis üyelerinin tepkisini çekti.

Nisan ayında Akçakoca Cumhuriyet İlköğretim okulunun akıbeti, Yığılca entegre hastanesinin incelenmesi, Kaynaşlı Sosyal yardımlaşma ve dayanışma Vakfının yaptığı çalışmalar, Gölyaka ilçesinde kanatlı hayvanlar ve tavuk çiftliklerinin durumunun incelenerek meclise bilgi verilmesi kararları görüşülüp kabul edilmişti.

İlgenel meclisinin çeşitli komisyonları tarafından nisan ayında görüşülen bu kararlar, meclisin görev, yetki ve sorumluluk alanlarına girmediği, bazı komisyonların toplantı sonrasında kararlar aldığı gerekçesiyle ilgili il özel idaresi kanunun 15. maddesi esas alınarak valilik tarafından geri çevrildi.Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül'de 15. maddenin gerekçe gösterilerek Valilik inceleme ve denetleme komisyonun Düzce valisi ve il genel meclisinin işlerini sobete ettiğini iddia etti.

Daha önceden bu konularla ilgili il genel meclisinin bir çok önerge ve rapor verdiğine dikkat çeken Bülbül, ilgili 15. maddeden haberdar olduklarını ancak gerekçe gösterilen 15. maddeden 3 gün sonra yine iç işleri bakanlığı mahalli işler genel müdürlüğünün aldığı başka bir karar olduğunu ifade etti.

aynı kanunun 16. maddesi ve İl genel Meclisi çalışma yönetmeliğine 20 maddesinde il genel meclisinin toplantısnın bitiminde kendilerine tanınan sürede ayrıca toplanıp çalışmalarının bir engel teşkil etmeyeceği bildirildiğine dikkat çeken Bülbül, Valilik inceleme ve denetleme komisyonun bazı genelgeleri gözardı ederek sobete ettiğini savundu.

Bizim işimizi yavaşlatıyorlar

Bülbül, " biz bugüne kadar buna benzer bir sürü karar aldık, önerge verdik. Dikkate alındı. Ancak şimdi bu genelge gerekçe gösterillerek alınan kararlar geçmedi. Bu genelgeden 3 gün sonra tekrar bir genelge geliyor. Ancak işlerine geleni araya sıkıştırıyorlar. Inceleme ve denetleme komisyonu hem valimizi sobete ediyor hem de meclisimizin çalışmalarını. Biz görevimizi biliyoruz. Bununla ilgili genelgeleri de. Vali bey inceleme komisyonunu yeniden gözden geçirmeli. Bizim yaptığımız işte bir yanlışlık yoktur. Imar planı ile ilgili 4 ayrı dileçe geri çevrildi. Okulda 1 ay sonra geri çevriliyor. Bizim işimizi yavaşlatıyorlar. Buna kimin hakkı var. Biz çalışmlarımızı bilgilendirme maksatlı yapıyoruz. Sabote edildiğini ve cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. Vali bey yanlış bilgilendiriyor ve Düzce'nin işi geciktiriliyor." şeklinde sitemde bulundu.

Meclis başkanının sitemi meclis üyeleri tarafında alkışla karşılanırken,yeniden görüşülmek üzere valilik tarafından meclise gönderilen 4 karar meclis üyelerinin oy birliği ile red edildi.

Haber: S. KAŞKIR