Sağlık-Sen'in kongresi Müftülük konferans salonunda yapıldı. Kongreye Sağlık-Sen Genel Teşkilat Başkanı Metin Memiş, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Şükrü Öksüz, Sakarya Şube Başkanı Murat Ava, Zonguldak Sağlık-Sen Yönetimi, Zonguldak Sağlık İl Müdür Yardımcısı Nazım Erduran, Düzce Memursen Başkanı Şaban Çoşkun, Memur-Sen'e bağlı oda başkanlarının yanı sıra sağlık sen üyeleri ve davetliler katıldı. Slayt göstearisi ile başlayan kongrede Sendikanın Genel Teşkilat başkanı Mehmet Memiş, Eğitim Sen Başkanı Ömer Faruk Çelebi divan heyetinde görev aldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Başkan Güleç kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.

Güleç şöyle devam etti; "Biliyoruz ki Demokrasilerin vazgeçilmesi olan sivil toplum örgütleri demokrasiyi kendi içinde ne kadar çok yaşarsa özelde çalışanların genelde de tüm insanlığın sorunlarını çözme noktasında daha kararlı ve etkin bir mücadele verir. Geçmişte olduğu gibi bugün de genel kurulları bir yarış oalrak değil, yol arkdaşlarımızla birlikte el ele vererek sendikamızı daha demokratik bir yapıya kavuşturma süreci olarak görüyoruz. Çünkü biz büyük bir aileyiz ve aile fertleri olarak delege arkadaşlarımızın teveccühleri neticesinde çeşitli görevler alacağız. Kaybedenin olmadığı katılımcı bir yaklaşım içerisinde kongremizi gerçekleştiriyoruz. Amacımız bayrağımızı daha ileriye taşımaktaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sizlerin de bildiği gibi yaşadığımız çağda toplumların farklılık alanlarını sivil toplum örgütleri oluşturuyor. Gücünü üyesinden alan sendikamız konfederasyonumuz Memur-Sen ile birlikte, Türkiyr'de önemli bir boşluğu dolduruyor. 1995 yılından bu güne nice zorlu yollar aşılarak bugüne gelindi. Ben katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" Sonra protokol konuşmaları yapıldı. Dilek ve temennilerin ardından ise salonda bulunan delegeler iki listeyi oyladı. Toplam 118 oy kullanıldı, 1 oy geçersiz kabul edildi. Bülent Güleç'in listesi 64 oy ile yarışı kazandı.

Buna göre Yönetim Kurulu; Bülent Güleç, Serter Tülüoğlu, Ersin Durmaz, Uğur Cebeci, Sedat Demirağ, Halil İbrahim Kayadibi, İsmail Akın'dan

Disiplin Kurulu; Kader Tombak, Ayşe Dursun, Bahar Keskinli, Nefise Esen, Meral Kayadibi'nden Denetleme Kurulu'da; Yüksel Gürbüz, Abdullah Sadıç, Mehmet Kavas, Erol Kaçmaz ve Mehmet Tepe'den oluştu. Üst Kurul üyeliğine ise Ersin Durmaz seçildi.

Haber; O. UÇAR