‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 2015 yılına mahsus 12- 18 Ekim tarihleri arasında kutlanıyor. Bu yıl ‘Cami ve Namaz’ temasının gündeme alındığı haftanın kapsamı hakkında İl Müftüsü Selami Emen açıklamalar yaptı.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARINDAN KURTULUR
Namazın inananın hayatının merkezinde yer aldığı takdirde onu bütün kötülüklerden koruyacağını söyleyen İl Müftüsü Emen, özellikle gençlere katacağı değerler hakkında konuştu. “Genç eğer namaza başlarsa kötü alışkanlıkların ona bulaşması mümkün olmaz. Namazla birlikte kötü alışkanlıklarını bir bir bırakmaya başlar. Genç veya yaşlı olsun, kişi o namazı Allah’ı görüyormuşçasına kılarsa o kişi genç veya yaşlı olsun, kötü alışkanlıklarından ya da birtakım saplantılarından kurtulur.”
Emen, inanının buluşma mekanının camiler olmasının önemli olduğunu paylaşırken camilerin buluşma mekanları olmasını istedi.

MUTLULUĞUN ANAHTARINI VERİR
Namazın kişiyi bütün kötülüklerden alıkoyduğunu hadi-i şeriflerle ifade eden Emen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca bu yıl ‘Cami ve Namaz’ konusunun ön planda tutulduğunu aktararak şöyle devam etti: “Caminin etrafında örülen bir hayat tarzı, bize esasında mutluluğun anahtarını verir. Kötülüklerden kurtulmanın, iyiliklere ulaşmanın yolu ancak camiyle cemaatle iç içe olmaktan namaz ve ibadetin gereğini yerine getirmekten geçiyor. Camide namazı kılan insan topluma huzurlu bir şekilde dönmüş olur.”

DÜZCE'DE 685 CAMİ VAR

Emen son olarak Türkiye’de 85 bin Düzce il genelinde 685 camii olduğunu söyledi.

Haber:Y.SEVER